Animale de companie

#varsta #pisici #alimentatie #ingrijire pisici #aliemntatie pisici

Alimentatia pisicii in functie de problemele cauzate de varsta

Pentru ca odata cu inaintarea in varsta pisica ta devine mai putin activa, iar metabolismul sau incentineste, specialistii veterinari recomanda ca obiceiurile alimentare ale felinei sa se schimbe. O alimentatie corecta, adaptata etatii pisicii, o va ajuta sa aiba o sanatate de fier pana la o varsta inaintata.

Iata care sunt factorii de care trebuie sa tii cont in alimentatia pisicii in varsta.


1. Pisica are cerinte nutritionale specifice

Pisica in varsta are nevoie de proteine de calitate, deoarece acest lucru o ajuta sa aiba un sistem imunitar puternic. Ai grija insa, daca pisica ta sufera de o afectiune care contraindica un consum mare de proteine (de exemplu, bolile renale), sa eviti acesti nutrienti.

O alta problema pe care o poti intampina in cazul unei pisici batrane este legata de faptul ca poate aparea malabsorbtia, iar unii nutrienti nu pot fi absorbiti in organism. Astfel, animalutul tau va avea nevoie de grasimi usor digerabile.


2. Pisica prezinta afectiuni la nivel bucal care ii pot altera masticatia

Adesea, pisica batrana este afectata de afectiuni bucale, precum dintii cariati/ rupti sau gingiile sensibile. Astfel, felina ta va fi pusa in dificultate si nu va mai putea mesteca unele alimente solide. Incearca sa-i oferi ajutorul si inmoaie-i hrana in apa/ supa calduta.

Ofera-i ca alternativa hrana umeda si ofera-i mancarea de mai multe ori pe zi, in porti mici.


3. Pisica este afectata de deshidratare

Pentru ca senzatia de sete lipseste la pisici, pisica ta poate uita sa bea apa, iar deshidratarea este inevitabila. Incearca sa previi acest lucru si pune mai multe vase cu apa proaspata in casa, astfel incat felina sa le observe mai usor.


4. Pisica prezinta tendinta de ingrasare si se impune un regim personalizat

Pentru ca rata metabolica a pisicii scade, iar exercitiile fizice sunt din ce in ce mai rare, micuta felina este amenintata de obezitate.

Consulta-te cu medicul veterinar si incearca sa stabilesti un regim alimentar personalizat felinei tale. De asemenea, medicii recomanda ca pisica batrana sa manance des si putin la fiecare masa, iar daca este cazul, sa i se ofere suplimente alimentare.

Sursa foto: theramblingepicure.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea