Animale de companie

#alimentatie caini #caini #caine #animale #hrana caini #animale de companie

Alimentatia corecta a cainelui! Tot ce trebuie sa stii

Sa ingijesti un caine nu este atat de usor precum pare, mai ales cand vine vorba despre alimentatie. Alimentatia difera de la un exemplar la altul, in functie de talie, de nivelul de activitate si de starea de sanatate.

Alimentatia corecta a cainelui se stabileste impreuna cu medicul veterinar. Aceasta consta, de regula, in hrana preparata in casa dar si hrana umeda si uscata, cumparata din comert. Medicul va stabili numarul de mese pe care animalul trebuie sa le primeasca zilnic, dar si cantitatea acestora.

Hrana preparata in casa

In momentul in care ii prepari animalului hrana in casa, trebuie sa stii ca acesta nu se poate hrani doar cu carne, ci are nevoie si de vitamine. Astfel, mancarea unui caine trebuie sa contina atat legume cat si fainoase.

Astfel, pentru un caine adult, sanatos, mancarea trebuie sa fie compusa din 35% carne, 25% legume, 30% cereale si 10% nutrienti.

In schimb, hrana unui catel care nu a implinit varsta de un an trebuie sa fie compusa din 50% carne, 25% orez si 20% legume, plus un amestec nutritiv din uleiuri vedetale, drojdie de bere, vitamine si minerale (acestea se administreaza numai sub indrumarea medicului veterinar).

Atentie! Sistemul digestiv al cainilor tolereaza greu varza si legumele din aceasta familie, cartofii si painea!

Alegerea hranei din comert

In ceea ce priveste hrana din comert, aceasta se administreaza in functie de necesitatile animalului. Exista hrana speciala pentru anumite rase, pentru catei sterilizati sau chiar pentru catele gestante sau care alapteaza. Cantitatea zilnica difera in functie de varsta animalului si greutatea acestuia.

Este indicat sa urmezi sfatul medicul veterinar care il ingrijeste pentru alegerea hranei potrivite si a cantitatii de care are nevoie zilnic. Odata gasita gama de hrana potrivita pentru animal, nu o schimba. Cainele nu se va plistisi de aceasta iar stocul lui de enzime digestive ii permite sa faca fata monotoniei. Adaugand noi alimente risti sa ii produci diaree.

Sursa foto: thehappypooch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului