Animale de companie

#delicatese #alimentatie # hrana animale

Alimentatia animalului - Ce sa nu-i dau sa manance?

Chiar si cei mai buni stapani pot uneori sa gafeze cand vine vorba de alimentatia animalului. Fiecare animalut are delicatese pe care le prefera si uneori cadem in pacatul de a le da alimente nesanatoase, doar din dorinta de a le face pe plac.



Oricine stie, spre exemplu, ca ciocolata dauneaza animalelor, insa trebuie tinute departe si de prajituri care contin crema de ciocolata spre exemplu.

O alta eroare intalnita des este hranirea animalului cu diverse produse care le provoaca probleme cu stomacul: aici sunt incluse laptele, fasolea, produse extrem de grase sau extrem de condimentate.

Cei care isi hranesc des animalul cu mancare la conserva sau din comert se inseala daca au impresia ca le hranesc doar cu carne. Daca pe ambalaj scrie "cu carne" inseamna ca poate contine doar 35% carne sau chiar mai putin. Intotdeauna trebuie sa citesti eticheta.

Nu in ultimul rand, stapanii petrecareti ar trebui sa stie ca nu e bine sa dea animalului alcool: in functie de cantitatea ingerata, alcoolul poate cauza animalului varsaturi , probleme de respiratie sau chiar moartea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea