Animale de companie

#acvariu #decoratiuni #pesti

Alege elementele de decor potrivite pentru acvariul tau

Inainte de a achizitiona elementele de decor pentru acvariu este foarte important sa stii ce pesti urmeaza sa ai si ce peisaj vrei sa creezi. Elementele de decor trebuie sa se potriveasca intre ele si sa nu faca nota discordanta. De asemenea, este important ca acestea sa nu fie in aceleasi culori cu cele ale pestilor, deoarece vei crea un aspect omogen, deloc spectaculos.

 

1 Substratul

 

Substratul este primul pe care-l pui intr-un acvariu. Acesta trebuie sa se potriveasca cu peisajul pe care vrei sa-l creezi. Totodata, scopul este de a crea armonie cu restul decoratiunilor din punct de vedere coloristic si tematic.
De asemenea, in alegerea tipului de substrat este foarte important sa tii cont si de nevoile pestilor. Un substrat de pietris sau de marmura nu este indicat in cazul pestilor care traiesc sau se hranesc la fundul apei, deoarece acestea sunt colturoase si pestii se pot rani. In acest caz este indicat sa optezi pentru un substrat de nisip sau pentru un substrat cu granulele rotunjite. 

Sursa foto: //www.gardensgiftsnfabrics.com

 

2 Fundaluri

 

Fundalurile sunt in general folosite pentru a inveseli peisajul pe care doresti sa-l creezi si pentru a-l completa. De asemenea, fundalurile pentru acvarii au si rolul de a da spatialitate ansamblului.


Fundaluri cu peisaje


Opteaza pentru un fundal cu peisaje subacvatice pentru a crea o iluzie oceanica. Poti gasi fundaluri cu diferite peisaje marine sau reproduceri ale unor fotografii spectaculoase. De asemenea, poti opta si pentru cele facute pe calculator cu imagini ale unor orase scufundate.

In cazul in care nu gasesti in comert ceva potrivit pentru gusturile tale, iti poti crea singur peisajul preferat. Poti cauta pe internet o poza care se potriveste gusturilor tale. Mergi apoi cu ea la un centru care printeaza pe folie autocolanta . Poza rezultata dupa tiparire trebuie sa aiba aceleasi dimnsiuni cu cele ale unei laturi a acvariului.

Sursa foto: www.aqua-fish.net


Fundaluri vopsite


In cazul in care crezi ca un fundal cu peisaje nu se potriveste acvariului tau, poti vopsi partea din spate a acestuia intr-o singura culoare sau folosind un model anume . De asemenea, poti folosi diverse sabloane pentru a picta latura respectiva, creeand formele sau personajele dorite. Este de preferat ca partea din spate sa aiba o culoare distincta fata de perete sau de mobilierul in care este incrustat. Astfel, vei conferi acvariului un aspect mai placut. Culoarea vopselei o poti alege dupa preferinte sau in functie de peisajul pe care-l creezi. Pentru a vopsi peretele acvariului, opteaza pentru o vopsea speciala pentru sticla. Vopseste peretele din exterior si nu pe cel din interior, deoacere toxinele din vopsea pot afecta pestii. De asemenea, este important ca dupa ce ai vopsit acvariul sa dai pestre stratul de vopsea cu un luciu special. Acesta are rolul de a proteja vopseaua in timp.


Fundaluri pentru acvariul unui copil


Exista si fundaluri inspirate din desene animate precum” Nemo” sau „Ariel mica sirena”, potrivite pentru acvariul unui copil.

De asemenea, poti opta si pentru abtibilduri de mici dimensiuni pe care sa le asezi strategic pe peretele din spate al acvariului. Desigur, acestea pot fi folosite si pentru un acvariu normal, in cazul in care doresti sa-i dai un plus de culoare.

Sursa foto: www.crockerspaint.com

3 Obiecte de decor

 

Pentru a intregi aspectul acvariului ai nevoie de diverse obiecte decorative . Acestea nu au doar rolul de a infrumuseta acvariul ci si de a le permite pestilor sa se ascunda cand se simt in pericol. Un peste care nu are unde sa se ascunda poate suferi de stres ceea ce poate duce la scaderea duratei de viata.

Decoreaza acvariul cu diverse plante sau corali, in functie de preferinte si de tipul pestilor pe care doresti sa-i adopti.

Daca detii un acvariu cu apa sarata este indicat sa optezi pentru corali. De asemenea, poti adauga si una sau mai multe anemone daca urmeaza sa achizitionezi pesti Clovn. Atentie insa, anemonele nu sunt indicate pentru un acvariu cu alte specii de pesti.

Folosirea plantelor de plastic, intr-un acvariu cu apa dulce, este recomandata in special incepatorilor. Acestea nu necesita ingrijiri speciale si pot fi curatete cu usurinta de impuritati. Plantele naturale au insa nevoie de conditii speciale in functie de tipul speciei din care fac parte. De asemenea, multe dintre acestea se inmultesc rapid si trebuie rarite periodic.

Pentru a intregi peisajul acvariului adauga si cateva obiecte de decor cum ar fi: un castel, un bustean, cateva roci etc.

Sursa foto: www.petsmart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea