Animale de companie

#animale de companie #jogging #caini #rase de caini #partener jogging

Ai nevoie de un partener de jogging? 5 rase de caini care tin pasul cu tine

Te gandesti sa faci jogging, dar nu ai un prieten care sa-ti tina companie si sa alerge impreuna cu tine? Exista rase de caini care se dovedesc a fi cei mai buni tovarasi de jogging. Acestia alearga cot la cot cu tine si se dovedesc a fi si un stimulent bun, motivandu-te sa tii pasul cu ei sa nu te lasi pe tanjeala, nici macar pe ultima suta de metri. Iata cateva rase de caini potrivite pentru iubitorii de jogging!

1. Husky Siberian

Obisnuit cu temperaturile reci si miscarea intensa, Husky-ul este una dintre rasele de caini care te vor motiva constant sa alergi pentru a-ti indeplini obiectivul propus pentru slabit. Este obisnuit sa alerge pe distante mari si are nevoie sa se mentina in forma, de aceea, joggingul va deveni o activitate necesara si pentru el!

2. Dalmatian

Dalmatianul este unul dintre atletii canini care-ti vor face concurenta in parc sau pe pistele de curse pe care intentionezi sa alergi pentru a da jos cateva kilograme. Este obisnuit sa alerge pe distante lungi si oboseste foarte greu. Vei intampina mari dificultati in a tine pasul cu el, dar se adapta rapid ritmului si nevoilor tale, fiind un prieten de incredere, atat la bine, cat si la rau.

3. Greyhound

Cainele din rasa Greyhound candideaza cu sanse mari la titlul de cel mai bun partener de jogging pentru tine. Pe langa faptul ca este adorabil, este si vitezoman. Pare micut si firav, dar in realitate, este foarte puternic si, daca te gandesti sa te iei o intrecere cu el, este indicat sa te antrenezi intens, intrucat te va tine pe pista de alergare zeci de minute, fara oprire. Este posibil sa nu iesi invingator din aceasta cursa, dar totusi sa-ti bati recordul personal la alergat!

4. Labrador Retriever

Cainele din rasa Labrador Retriever este ascultator si foarte activ, devenind un adevarat competitor in cursele de jogging. Adora aventurile si drumetiile in aer liber si este si un ajutor important, in caz de nevoie. Nu te abandoneaza in timpul cursei si te "impinge" de la spate sa mergi inainte si sa ajungi la linia de finish.

5. Beagle

Daca vrei un caine care sa-ti faca concurenta si sa te stimuleze cu adevarat sa alergi, ia-ti un exemplar din rasa Beagle. Nu pare a fi cel mai atletic caine, dar cu siguranta are suficienta forta si rezistenta cat sa te stimuleze sa termini cursa si este si o companie placuta in timpul joggingului.

Sursa foto: makehoustongreat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea