Animale de companie

#animale #caini #jocuri #dresaj

Activitati de interior pentru caini


Zilele ploioase de toamna sau cele geroase de iarna iti pot strica planurile de a iesi afara impreuna cu patrupedul tau. Ai planificat cu ceva timp in urma sa iesiti in parc si sa alergati impreuna sau sa va jucati cu freesbie-ul, insa acum acest lucru este posibil deoarece exista multe activitati pe care le puteti face si in interiorul caminului.


Uitati-va impreuna la televizor

Prima reactie pe care o ai este aceea de a spune ca animalul nu se uita la televizor. Insa, de ceva timp, au aparut pe piata filme special destinate cainilor. Desi ei nu pot vedea la televizor la fel cum vedem noi, ei pot percepe miscarile care au loc in spatele ecranului si devin foarte interesati de televizor. Filmele sunt insotite de efecte sonore ce le capteaza atentia. Din pacate in magazinele de la noi din tara nu se gasesc, insa le poti comanda de pe internet sau le poti cumpara din strainatate. Daca ai ocazia sa achizitionezi un astfel de film merita sa iei unul pentru a vedea daca animalul tau este interesat de el. Iata cateva exemple de filme destinate cainilor:
 


Profita de vremea urata si acorda mai multa atentie ingrijirii animalului


Ingrijirea cainelui este una dintre activitatile careia trebuie sa-i acorzi foarte multa importanta. Daca pana acum nu aveai suficient timp, foloseste aceste zile pentru a-l ingriji. Unii caini adora sa fie pieptanati. Asadar, cu ajutorul ustensilelor destinate tipului de blana pe care il are cainele poti incepe aceasta activitate. Acorda o importanta deosebita locurilor pe care in mod normal le neglijai dar si celor in care blana i se incurca mult mai mult.

De asemenea, poti profita de aceasta ocazie, pentru a-l spala pe dinti, a-l imbaia, a-i curata urechile, a-i taia gherutele sau pentru a-l tunde.


Exersati comenzile de baza in dresaj

Oricand este un moment potrivit pentru a recapitula exercitiile invatate. Daca nu aveti cum sa petreceti timpul in afara casei puteti face impreuna astfel de exercitii pentru ca timpul sa treaca mai usor si cainele sa nu se plictiseasca. Chiar daca animalul stie sa respecte foarte bine comenzile, o sesiune de exercitii il va incanta si il va stimula:
 



Ofera-i jocuri gustoase


Jucariile interactive sunt o modalitate perfecta pentru a stimula mintea animalului iar la sfarsit cainele va primi o recompensa bine-meritata. Jucariile sunt special confectionate pentru a ascunde recompense pe care animalul trebuie sa le gaseasca, rezolvand diverse puzzel-uri. Jucarii precum Kong, Mingia cu recompense, Dog Tornado etc., sunt perfecte pentru a tine cainele ocupat pentru o perioada de timp.





Dog Tornado



........Mingia cu recompense....................Kong

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea