Animale de companie

#urs panda #ursi #cel mai batran urs panda #urs panda bao bao

A murit cel mai batran urs panda din lume

Cel mai batran urs panda din lume a murit, miercuri, la varsta de 34 de ani, intr-o gradina Zoologica din Berlin. Numele sau era Bao Bao si era considerat cel mai varstnic panda de sex masculin din lume.

Reprezentantii Gradinei Zoologice din Berlin au anuntat, miercuri, 22 august 2012, ca cel mai batran urs panda din lume, a murit din cauza deteriorarii accentuate a starii de sanatate pe care o suferise in ultima perioada, informeaza agentia Reuters.

Bao Bao a avut o istorie aparte a vietii sale. Ursul s-a nascut in China, in 1978, si apoi a fost daruit de catre liderul chinezilor, Hua Guofeng, cancelarului german, Helmut Schmidt.

In perioada 1991-1993, Bao Bao a fost imprumutat Gradinei Zoologice din Londra, iar apoi a revenit in custodia Berlinului.

Ursul a murit la 34 de ani, in conditiile in care speranta medie de viata a unui panda este de maxim 22 de ani in captivitate si 15 ani in salbaticie.

Foto: montrealgazette.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea