In sectorul 6 din Bucuresti a inceput de ieri campania de vaccinare a cainilor comunitari , intr-o clinica special amenajata de Primarie. Campania dureaza pana pe 31 mai si este sponsorizata de Vier Pfoten, care organizeaza in acest weekend un eveniment public de mare amploare, in Parcul Drumul Taberei , cu scopul popularizarii initiativei si incurajarii cetatenilor de a se implica in proiect.

Sectorul 6 al capitalei este primul in care organizatia Vier Pfoten incepe campania de sterilizare a animalelor fara stapan. Organizatorii pun la dispozitie resurse si veterinari care sa duca la indeplinire obiectivul pana pe data 31 mai, cand se incheie.

Proiectul este de mare amploare, iar sterilizarea animalelor strazii presupune mai multi pasi esentiali - prinderea cainilor, deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea antirabica, marcarea cu crotaliu, dar si inregistrarea lor intr-o baza de date. Se pare ca si pisicile fara stapan din teritoriu vor primi acelasi tratament.

Cei interesati sa afle mai multe despre campanie pot participa in weekend la evenimentul "Ajuta-ne sa ii ajutam!", care se desfasoara in Parcul Drumul Taberei, pe 17 si 18 martie.
 

  •   2012-03-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii