Animale de companie

#adoptie #animale de companie #pasari #ingrijire

8 indicii de luat in seama inainte sa-ti cumperi o pasare

Pasarile pot fi excelenti companioni, iti pot aduce ani intregi de buna dispozitie in casa, iar achizitionarea si ingrijirea pasarii te va solicita mai putin decat in cazul unei pisici sau a unui caine. Cu toate acestea, exista anumite detalii despre cresterea pasarilor pe care trebuie sa le stii inainte sa aduci o pasare in casa ta.


1. La inceput, ai putea compara mai multe specii de pasari, cu diverse calitati si defecte , pentru a te putea hotara la una singura.

2. Inainte sa pleci spre un petshop , ar fi bine sa iti dai seama daca vrei sa-ti cumperi o pasare ca distractie pentru copii sau pur si simplu, ca sa ai o vietate in casa. Pasarile pot fi foarte speriate de reactiile copiilor si s-ar putea sa nu-i faci un bine daca o obligi sa reziste la loviturile in zabrelele coliviei sau la tipetele stridente ale copiilor.

3. Daca ai un copil la varsta adolescentei care isi doreste o pasare, atunci ar trebui sa iei in considerare faptul ca acesta ar putea sa nu-si petreaca foarte mult timp acasa, deci ingrijirea pasarii va fi tot responsabilitatea ta.

4. Ce loc vrei sa rezervi pasarii tale? In living, in bucatarie sau pe balcon? Gandeste-te bine daca ai destul loc disponibil pentru colivie. Pe timp frumos, aceasta poate fi plasata afara, dar cand se face frig, este esential sa aduci pasarea in interior. Oriunde ai tine-o, trebuie sa retii ca pasarea are nevoie de lumina, spatiu si aer curat .

5. Vrei s-o inveti sa vorbeasca? Atunci ar trebui sa ii aloci zilnic un timp in care sa exersezi cu ea cateva cuvinte uzuale. Numai pasarile socializate invata sa vorbessca.

6. Cat de mult zgomot poti suporta? Chiar daca tu ai toleranta mai mare la zgomot, prezenta unei pasari care ciripeste tot timpul ar putea sa-i deranjeze pe ceilalti mwbri ai familiei sau vecini. Ia in considerare si acest aspect. Exista specii de pasari mai tacute, insa unele pot avea un ciripit strident care se continua pana noaptea, tarziu.

7. Cat timp disponibil zilnic ai pentru ingrijirea pasarii? Pasarea are nevoie de cel putin jumtate de ora pe zi in care sa-i faci curat in colivie, sa-i schimbi apa si s-o hranesti.

8. Cat timp intentionezi sa pastrezi pasarea? Daca unele specii traiesc 4-5 ani, exista papagali care traiesc si 40 - 50 de ani, deci ar trebui sa incluzi pasarea si in planurile tale de viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea