Animale de companie

#vizita #caine #animale de companie #plimbare caine

7 reguli cand mergi in vizita cu cainele

Cand iti iei catelul in vizita trebuie sa te asiguri ca urmezi cateva reguli pentru a avea parte de o sedere placuta si, mai ales, fara incidente.

Chiar daca il consideri un membru al familiei, catelul tau s-ar putea sa nu fie perceput la fel de toata lumea. Iata ce trebuie sa faci atunci cand mergeti in vizita!

1 Obtine acordul gazdei

Inainte de a pleca in vizita, asigura-te ca animalul tau de companie este binevenit. Vizitele surpriza nu sunt intodeauna placute, mai ales cand vii insotit/a de un catel.

2 Planifica totul dinainte

Cand mergi in vizita alaturi de catelul tau, fii pregatit/a sa detii controlul asupra lui.

- Asigura-te ca este vaccinat
- Ia cu tine o fotografie recenta, in caz ca se pierde
- Nu uita de medicamentele catelului, in caz ca este bolnav
- Nu pleca de acasa fara putina mancare pentru caini
- Nu uita de jucaria lui preferata. Cateii se pot plictisi repede in vizita.

3 Afla regulile casei

Odata ajunsi la destinatie, afla care sunt regulile casei. Este bine sa stii care sunt zonele in care catelul nu are acces si ce alte restrictii mai are.

4 Fa-i cunostinta cu prietenii tai

Catelul tau s-ar putea sa se simta speriat si stingher intr-un mediu nou, alteori ar putea deveni violent. Nu uita sa-i prezinti locul in care se afla si persoanele noi pe un ton calm.

5 Asigura-i o calatorie in siguranta

Daca circuli pe jos sau cu transportul in comun, cel mai indicat este ca animalul tau de companie sa nu intre prea mult in contact cu alte persoane sau animale. In felul acesta poti evita transmiterea de boli.

Daca circuli cu masina personala , ai grija sa tii geamurile inchise. Cainii sunt foarte sensibili la curent.

6 Invata-l sa socializeze

Daca in vizita intalneste si alti caini, nu uita sa-l ajuti sa se simta bine si sa socializeze, totul sub atenta ta supraveghere.

7 Curatenia

Indiferent cat de mic este catelul tau, acesta poate face mizerie . Este foarte util sa ai cu tine o trusa care sa contina servetele, saci menajeri, o perie sau chiar un aspirator de mana .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea