Animale de companie

#rozatoare #animale de companie #gerbil #ingrijire gerbil

6 sfaturi utile despre cum sa ingrijesti gerbilul

Gerbilul este una dintre cele mai simpatice rozatoare domesticite, iar in ultimii ani popularitatea acestuia a crescut in randul iubitorilor de animale.

Daca si pe tine te-a cucerit micuta vietate si iti doresti sa ii oferi cele mai bune conditii de viata, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte in ingrijirea acesteia.


1. Amenajeaza-i gerbilului un spatiu de locuit

Daca te gandesti la confortul tau, dar si al micutului rozator, poti alege sa il gazduiesti intr-un acvariu, intr-o cusca cu gratii de metal sau intr-o cusca de plastic cu tuburi. Investeste in calitate si tine cont ca atunci cand faci aceasta alegere, o faci pentru o perioada indelungata, deoarece gerbilul isi petrece aici intreaga viata.


2. Cumpara-i un partener

Gerbilii sunt animalute sociale, care se simt bine in compania partenerului. Crescatorii recomanda sa nu cumperi niciodata un singur gerbil, ci sa cumperi o pereche.


3. Asigura-i o alimentatie corecta

Gerbilii au nevoie de o dieta echilibrata, in care sa se regaseasca suficiente proteine, grasimi si vitamine.

Aceste rozatoare consuma cu mare plcare seminte de floarea soarelui, nuci, mei sau viemisori. Asigura-le suplimentele nutritionale cu ajutorul legumelor proaspete sau uscate, cum ar fi broccoli, morcov, mazare sau porumb.


4. Cumpara-i accesorii

Acest animalut are un comportament curios si jucaus, asa ca pentru a-l tine ocupat este nevoie sa-i oferi diverse accesorii care sa-l tina ocupat.

Cumpara divere accesori din lemn sau sfoara, cum ar fi scaritele, rampele, franghiile sau tunelurile.

Evita sa pui in cusca gerbilului accesorii metalice, deoarece animalutul se poate accidenta. Nici accesoriile din plastic nu sunt recomandate, pentru ca pot contine diverse substante daunatoare, iar gerbilul se va intoxica, mai ales ca are obiceiul sa rontaie tot ce-i apare in cale.


5. Ofera-i conditii pentru o baie de nisip

Gerbilul isi mentine blanita curata facand baie in nisip, asa ca ii poti amenaja un spatiu special in care sa se joace in voie. Pune in cusca o cutiuta de lemn cu nisip. Crescatorii de gerbili recomanda nisipul special pentru chinchilla, care se gaseste in orice magazin de animale.


6. Asigura-i apa proaspata in permanenta

Cumpara-i micutului tau o sticla speciala cu varf metalic, din care sa picure apa ori de cate ori acesta vrea sa bea. Asigura-te ca micutul rozator va avea in permanenta apa proaspata, preferabil apa plata imbuteliata.

Sursa foto: jtophoto.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea