Animale de companie

#animale de companie #plante #pisica #ingrijire pisica #sanatatea pisicii

6 plante benefice pentru sanatatea pisicii

Exista plante cu proprietati terapeutice importante pentru sanatatea pisicii, pe care ar trebui sa le ai mereu la indemana, prin gradina sau apartament. Transforma-ti casa intr-o sursa de "medicamente naturale" pentru cele mai frecvente afectiuni ale pisicii! Ofera-i posibilitatea de a savura cateva dintre cele mai benefice plante pentru sanatatea ei!


1. Valeriana

Valeriana este una dintre plantele cu cele mai puternice efecte calmante asupra pisicii, contribuind din plin la combaterea stresului si a insomniilor. Cu toate acestea, la pisici, planta are un efect invers - le face sa devina mai active si mai jucause.


2. Iarba matei

Iarba matei este un rasfat culinar si o bucurie pentru sanatatea pisicii tale, fiind considerata una dintre plantele preferate ale acesteia. Pe langa faptul ca este fascinata de gustul ei elicios, are si un efect relaxant asupra felinei. In plus, contribuie la ameliorarea mancarimilor cauzate de diverse afectiuni ale pielii.


3. Cimbrul matei

Cimbrul matei este o iarba aromatica pe care pisicuta ta o va devora de placere. Oricat ai cultiva aceasta planta in gradina sau ghiveci, aceasta nu va rezista prea mult tentatiei felinei de a o mesteca. Are aceleasi efecte benefice precum iarba matei, dar spre deosebire de aceasta, are un gust si miros mai pronuntat, pe care nu toate felinele il agreeaza.


4. Radacina de lemn dulce

Radacina de lemn dulce are o aroma adorata de pisica, intrucat este parfumata si dulceaga. Are si proprietati terapeutice importante in organismul acesteia. Este perfecta pentru combaterea simptomelor infectiilor respiratorii, alergiilor sau afectiunilor digestive. Are proprietati calmante si antiinflamatoare recomandate pentru felinele care sufera de durerile provocate de artrita.


5. Menta sau rozmarin

Desi au arome diferite, menta si rozmarinul sunt plante cu aceleasi efecte benefice pentru sanatatea pisicii. Pe langa proprietatile calmante, esentiale pentru inlaturarea oricarui disconfort din organism, uleiurile esentiale din menta si rozmarin actioneaza ca un repelent natural contra insectelor sau puricilor, atunci cand sunt folosite extern, in bai sau lotiuni.


6. Radacina de papadie

Radacina de papadie este o planta cu ajutorul careia mata isi potoleste foamea sau pofta, dupa caz, dar din care beneficiaza si de proprietati terapeutice. Potrivit specialistilor, contine cortizon natural care ajuta la ameliorarea mancarimilor provocate de alergii.

Sursa foto: what-a-gift.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea