Animale de companie

#hiena #elefantul #balena albastra #maimuta urlatoare #broasca nord-americana #leul african

6 animale pe care le auzi de la distante mari

Animalele trimit mesaje prin intermdeiul urletelor, ragetelor sau strigatelor pentru motive foarte concrete, dorind sa semnaleze un pericol sau ca parte a unui ritual de imperechere . Unele dintre aceste sunete sunt atat de puternice incat trec prin apa sau pamant si ajung la mile distanta.


1.


Chemarea balenei albastre este cea mai zgomotoasa de pe Planeta, inregistrand pana la 188 decibeli . Ca sa va faceti o idee, la un concert obisnuit de muzica rock nu se depasesc 100 de decibeli. Masculii folosesc aceasta chemare pentru a atrage partenerele de la sute de mile distanta.


2.


Se gaseste in padurile din America, iar urletul ei se aude si pana la doua mile distanta.


3. Elefantul


Cand un elefant da din picioare, vibratiile create de el pot ajunge si pana la 20 de mile prin pamant. Elefantii transmit si primesc mesaje cu ajutorul picioarelor.

Studii facute pe elefantii africani si indieni au reusit sa distinga mai multe tipuri de mesaje transmise astfel: avertisment, salut, anunturi de genul "adunarea" sau "hai sa mergem" etc.

Zgomotele produse de elefanti inregistreaza intre 80 si 90 de decibeli, ceea ce inseamna ceva mai mult decat poate un om sa urle.


4.


Se mai numeste si broasca-bou din cauza sunetelor groase si stridente emise de masculi. Aceasta chemare poate fi auzita pana la jumatate de mila distanta si ii face sa para mai mari si mai inspaimantatori decat arata in realitate. Pentru a crea acest sunet rezonant, broscoiul pompeaza aer in si din plamani, continuand cu corzile vocale si gura.


5. Hiena


Daca ajungi vreodata sa auzi sunetul care seamana cu un hohot de ras al unei hiene, este mai bine sa te gandesti rapid pe unde ai putea fugi mai repede. Hienele scot aceste sunete cand sunt amenintate, urmarite sau atacate si poate fi auzit pana la distante de cinci mile.


6.


Probabil cel mai usor de recunoscut zgomot este ragetul unui leu, folosit de masculi pentru a-si alunga rivalii si a isi exprima dominarea. Femeile se manifesta la fel pentru a-si proteja puii si a atrage atentia masculilor, iar ragetul lor parcurge pana la 5 mile distanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea