Animale de companie

#animale #pisici #pisica #baie pisica

5 trucuri pentru a face baita pisicii mai usoara

Imbaierea pisicii s-ar putea sa nu fie la fel de simpla si confortabila ca cea a unui catel. Pisicile urasc apa mai mult decat alte animale de companie si pot avea reactii si comportamente neasteptate, care s-ar putea dovedi periculoase pentru tine! Afla cum faci baia pisicutei sa fie mai placuta pentru ea si mai sigura pentru tine!

1. Taie-i gherutele inainte de baie

Specialistii te sfatuiesc ca inainte de a uda pisicuta cu apa sa ii faci "manichiura". Nu are nicio legatura cu baia in sine, insa te protejeaza de zgarieturile din momentul in care pisica incearca sa fuga de apa si de sampon.

2. Periaza pisicuta inainte de baita

Scapa de parul in exces si de caltii din blanita pisicii inainte de a o imbaia. Unii medici recomanda si introducerea unor dopuri de vata in urechi, pentru a impiedica apa sa patrunda in ele.

3. Programeaza baia cand este mai obosita

Nu ii face baie atunci cand are chef de joaca si este energica. Este indicat sa o speli in momentele in care este obosita, deoarece este sleita de puteri si va opune mai putina rezistenta in fata apei.

4. Fa-i baie intr-un lighean sau in cada

Nu baga pisicuta in cabina de dus. Cel mai indicat este, ca in absenta unui furtun si a unei curti, unde este cel mai recomandat sa fie spalata, sa o bagi in cada. Pune pe fundul cazii o saltea de cauciuc, pentru ca animalul sa nu alunece sau sa o zgarie.

Specialistii recomanda sa umpli mai intai cada cu apa si abia apoi sa bagi felina si sa ai grija ca apa sa fie calduta, nu fierbinte.

5. Foloseste un sampon pentru animale

Nu imbaia pisica folosind sampon pentru oameni, deoarece exista riscul sa ii usuce pielea Cumpara-i sampon special creat pentru animale.

Pune pe podul palmei tale samponul si apoi aplica-l pe toata blanita, de la cap la coada, avand grija sa ii protejezi ochii, nasul si urechile.

Ai grija sa clatesti foarte bine samponul de pe blanita pisicutei. Daca raman urme de sampon, exista riscul sa apara iritatii ale pielii si sa atraga murdaria mai repede.

Evita sa dai drumul la dus, deoarece s-ar putea speria. Ia apa cu o cana mai mare si toarna-i peste blanita, pana cand samponul este indepartat complet.

Foto: animals.howstuffworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea