Animale de companie

#animale de companie #simptome #caine #dureri caine #afectiuni caine

5 simptome neobisnuite care anunta durerile la caini

Scheunatul si schiopatatul sunt cele mai comune simptome care anunta ca animalul tau de companie are dureri si ca trebuie dus de urgenta la veterinar. Exista insa si alte semne comportamentale, ceva mai subtile, care pot trada aceste dureri la caini!

1. Gafaie si respira accelerat

In cazul in care cainele tau gafaie sau pare sa respire tot mai repede, desi este in stare de repaus, este posibil sa experimenteze dureri. Verifica-i fiecare portiune a corpului, pentru a depista o eventuala rana sau lovitura, iar daca starea se inrautateste si devine apatic, du-l la un consult.

2. Este agresiv fara motiv

Ai un catel linistit din fire, care adora sa fie bagat in seama si sa se joace, dar dintr-odata incepe sa maraie ori de cate ori te apropii de el sau da semne sa te muste daca vrei sa il atingi. In mod cert, ceva nu este in regula cu patrupedul tau, iar cauza ar putea fi o durere care nu-i da pace.

3. Se linge insistent

In unele cazuri, catelul iti da de stire ca il doare labuta, ca si-a luxat piciorul ori ca are o iritatie pe piele atunci cand se linge sau musca insistent in acea zona a corpului, in incercarea de a-si alina durerile. Inspecteaza cu atentie zona si, daca animalul continua sa manifeste acest comportament 1-2 zile la rand, mergi cu el la medic.

4. Saliveaza excesiv

Exista si rase de caini carora le sta in natura sa saliveze foarte mult, insa daca patrupedul tau nu face parte dintr-una si reactia a aparut brusc si se prelungeste ore sau zile, este posibil sa fie simptomul unei dureri de stomac, cauzate de balonare sau de alte afectiuni digestive.

5. Nu are pofta de mancare

Lipsa poftei de mancare a cainelui te poate duce cu gandul la multe afectiuni, dar nicidecum la dureri, nu-i asa? Cainii pot experimenta dureri atat de mari, incat nu se mai gandeste nici macar la mancare. Ori, din cauza unei durerile localizate la ceafa, se afla in imposibilitatea de putea manca, intrucat nu reuseste sa-si aplece capul pentru a ingera mancarea.

Sursa foto: micompi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare