Animale de companie

#animale #rase de pisici #ochi de pisica #animale de companie

5 rase de pisici foarte apreciate la nivel mondial

Pisicile sunt unele dintre cele mai apreciate animale de companie din lume si sunt multe case care gazduiesc una sau chiar mai multe astfel de mici feline. Statisticile arata ca exista mai multe rase de pisici foarte cautate si apreciate in intreaga lume, pentru care oamenii sunt dispusi sa plateasca mai mult decat ar cheltui, in mod normal, pe o pisica europeana clasica.

Fie ca este vorba despre rasa Albastru de Rusia, fie ca este vorba despre alte rase, pisicile sunt foarte apropiate de oameni.

Rase de pisici – pisica Short hair

Cand vine vorba despre rase de pisici foarte apreciate, pisica din rasa Short hair este una dintre ele. Aceasta pisica este la fel de dragalasa ca si cea Persana, insa nu va fi necesar sa fie periata tot timpul. Este docila si linistita, insa ii place foarte tare sa se joace, cel putin atunci cand nu este foarte ocupata cu statul in brate la mangaiat.

Rasfatul este activitatea sa preferata si poate sa stea sa toarca langa stapan sau chiar la acesta in brate pentru o perioada nedeterminata, cu mici pauze de masa. Tot ce are nevoie pentru a fi fericita este o masa regulata, joaca si foarte multa dragoste, pe care, cu siguranta, stie sa o arate la randul sau.

Albastru de Rusia

Pisicile din rasa Albastru de Rusia sunt animale de companie de talie medie, foarte delicate si dragalase.

Aceasta rasa de pisici este foarte populara, inclusiv in Romania. Se distinge prin faptul ca este extrem de prietenoasa, mai ales cu familia sa. Este o pisica linistita, care adora sa se tina dupa toti cei care merg prin casa. in plus, este foarte manierata si cuminte.

Pisica Ragdoll

Aceasta pisica este foarte fericita cand este mangaiata si sta in brate la orice persoana dispusa sa o rasfete. Este extrem de sociabila si isi iubeste mult familia. Se va tine dupa fiecare membru al familiei atunci cand acesta se deplaseaza prin casa. In plus, aceasta rasa se distinge si prin faptul ca este extrem de ascultatoare. De asemenea, poate fi dresata si accepta rapid sa faca unele lucruri.

Pisica Persana

Pisicile Persane sunt populare in Romania si se remarca prin faptul ca sunt foarte docile si dragalase. Sunt genul acela de pisica pe care nimeni nu o vor vedea vreodata sa zgarie canapeaua sau perdelele, pentru ca prefera sa leneveasca in fotoliu. in acelasi timp, sunt selective cu oamenii in care au incredere si carora le permit sa o alinte. In ceea ce priveste persoanele necunoscute, aceste pisici prefera sa ramana la distanta.

Main Coon

Pisicile Main Coon sunt renumite pentru dimensiunile mari la care pot ajunge. Este una dintre rasele foarte mari de pisici domestice. Una dintre aceste pisici a fost considerata cea mai lunga pisica existenta in lume. Personalitatea acestei pisici este placuta. Prefera sa fie alintata, insa atunci cand stapanii sai nu au timp de ea, va ramane sa toarca linistita in fotoliu, fara sa manifeste semne de suparare sau tristete.

Toate aceste rase de pisici au o personalitate potrivita pentru familii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului