Animale de companie

#rase pisici #pisici fara blana #rasa Sphynx #pisica Elf # pisica Bambino #pisica Donskoy

5 rase de pisici fara par

Persoanele alergice la parul de pisica se pot bucura de dragostea si afectiunea unei feline alegand o rasa fara blana. Exista mai multe rase de pisici care sunt total lipsite de par si, chiar daca au un aspect ceva mai nebisnuit, sunt la fel de dornice sa primeasca afectiune si sa se joace precum psisicutele din rasele blanoase si pufoase!

1 Rasa Sphynx

Pisica Sphynx este cea mai populara rasa de pisica fara blana. Gena responsabila pentru rasa fara par este recesiva, ceea ce inseamna ca ambii parinti trebuie sa transmita gena urmasilor, pentru ca acestia sa iasa fara blanita.

Ca in cazul oricarei alte rase de pisica fara par, este recomandata evitarea expunerii Sphynxului la soare. Din cauza ca nu are blana, care sa mai estompeze din razele ultraviolete, este mai predispusa arsurilor solare. De asemenea, este o rasa predispusa la boli de inima, in special la cardiomiopatie.

2 Pisica Elf

Elf este o rasa hibrid, aparuta prin amestecarea raselor American Curl si Sphynx. Rasa a primit acest nume datorita formei urechilor, intoarse si curbate un pic spre exterior, asemanatoare cu ale unui elf.

3 Pisica Donskoy

De origine ruseasca, rasa Donskoy cuprinde si exemplare cu blanita, insa majoritatea felinelor din aceasta rasa este fara par si cu pielea cutata.

Este o pisicuta jucausa si prietenoasa cu oamenii, dar agresiva cu alte feline, indiferent ca sunt din aceeasi rasa sau nu.

4 Pisica Levkoy

Rasa Levkoy fara par este ceva mai noua decat alte tipuri de pisici, intrucat a aparut in 2004. Cu pielea cutata, la fel ca Donskoy, pisica Levkoy, de origine ucraineana, este foarte simpatica, dar si sensibila. Se pare ca nu face prea bine fata temperaturilor extreme si trebuie crescuta in medii cu temperatura constanta.

5 Pisica Bambino

Rasa Bambino provine din Italia si poarta numele de "bebelus" (in traducere romaneasca), datorita taliei mici si a aspectului de pui de pisica.

Exemplarul a luat nastere din incrucisarea raselor Sphynx si Munchkin si are cateva particularitati aparte. Are ochii mari, este scunda ca inaltime si are picioare scurte, ceea ce i-ar putea crea probleme de sanatate la nivelul coloanei. Este foarte simpatica si adorata de cei care prefera rasele fara par.

Sursa foto:quotes-and-quotes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea