Animale de companie

#caine #adoptie #animale de companie

5 motive pentru a adopta un caine fara stapan

Daca te-ai gandit sa-ti intregesti familia cu un animalut de companie este indicat sa iei in considerare si posibilitatea adoptiei. Desigur, exista zeci de motive pentru care ai fi tentat sa cumperi un catel de la un magazin specializat sau vreun crescator insa inainte de asta gandeste-te ca daca adopti un caine vagabond practic salvezi o viata. Iata de ce este bine sa faci aceasta alegere:


1 Atunci cand adopti un caine vagabond prin intermediul unei organizatii ai sanse mari sa faci alegerea cea mai potrivita pentru tine si familia ta. Si asta pentru ca cei care se ocupa de ingrijirea lor le cunosc temperamentul si te pot sfatui sa faci alegerea potrivita. In functie de nevoile tale, vei putea opta pentru un catel mai jucaus sau din contra, pentru unul foarte docil.


2
Cainii tinuti in adaposturi speciale sunt de regula cu vaccinarile si deparazitarile la zi. Mai mult de atat, sunt sterilizati si au o sanatate buna. Acest lucru te ajuta sa reduci substantial facturile platite la cabinetele veterinare.


3
Cateii sunt obisnuiti deja cu spatiile restranse pentru ca isi petrec majoritatea timpului in custi speciale astfel ca nu va fi nici o problema daca locuiesti intr-un apartament sau daca vei dori sa-i amenajezi animalutului o cusca speciala, in curte.


4 Patrupedele adoptate se vor atasa mai repede de stapanii lor pentru ca duc lipsa de afectiune. De indata ce vor simti ca au ajuns intr-o casa primitoare te vor recompensa cu toata dragostea lor. Pana si cainii care si-au petrecut o mare parte din viata pe strazi se vor adapta repede intr-o familie din dorinta de a nu fi goniti si obligati sa-si caute singuri de mancare.


5 Daca oamenii ar fi educati sa adopte caini fara stapan numarul celor care se vand in magazinele de specialitate va scadea dramatic. Majoritatea oamenilor care opteaza pentru un catel de rasa, cumparat din magazin, fac acest lucru crezand ca numai asa au siguranta ca animalutul lor va fi sanatos. Insa se inseala. Din cauza ca majoritatea animalutelor din pet-shopuri provin de la parinti ingrijiti special pentru a procreea, se intampla adesea ca puiutii sa fie mai sensibili la diverse boli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea