Animale de companie

#caini #haine #animalute de companie

5 moduri de a ajuta un caine sa faca fata temperaturilor scazute

La fel ca oamenii, animalutele sunt afectate de schimbarile bruste ale vremii. In zilele noastre cateii nu mai sunt nevoiti sa indure capriciile vremii, cum le-au indurat in urma cu multi ani astfel ca au devenit mai sensibili la vreme rece . Iata cateva metode prin care poti ajuta un catel sa se incalzeasca atunci cand este vreme rece:


1 Haine


Cea mai la indemana metoda de a proteja un catel de vremea capricioasa sunt hainutele.

Cainii de talie mica au cu atat mai multa nevoie de hainute in sezonul rece din cauza ca sunt mai aprope de pamant si intra in contact cu apa si zapada mai usor decat cei cu talie mare.

Puloverele si gecile pentru caini sunt recomandate mai ales pentru iarna, in zilele in care animalutul tau de companie isi petrece mult timp afara, jucandu-se in zapada.

Pelerina de ploaie este un accesoriu foarte util care protejeaza blanita cateilor in zilele cu precipitatii atmosferice.


Citeste mai multe despre:

 


2 Custi incalzite


In cazul in care catelul tau are cusca in curte iar temperaturile de afara scad brusc este bine sa-l protejezi incercand sa o incalzesti.

Desigur, exista pe piata custi speciale prevazute cu sisteme de incalzire insa daca nu-ti permiti sa faci o astfel de investitie poti incerca metode mai simple dar la fel de eficiente.

Spre exemplu, umpe 1-2 sticle cu apa fierbinte, acopera-le cu o patura si aseaza-le in cusca catelului pentru a o incalzi rapid.


3 Blanita ingrijita


Blanita
joaca un rol important pentru catei in perioada rece astfel ca este foarte important sa o mentii sanatoasa.

De asemenea, in cazul cateilor cu par lung , este bine sa le tai parul din jurul labelor pentru ca acesta retine gheata si umezeala, fapt care poate duce la imbolnavirea animalutului.


4 Adapost in interior


Chiar daca animalutul obisnuieste sa-si petreaca timpul in afara casei, este bine ca atunci cand este foarte frig sa fie adus in interior.

In cazul in care nu vrei sa adapostesti cainele in casa, poate ii poti crea un spatiu provizoriu in garaj, magazie etc.


5 Hrana adecvata


La fel ca oamenii, animalutele de companie au nevoie de un numar mai mare de calorii in sezonul rece pentru a se incalzi.

Astfel, este bine sa-ti hranesti catelul cu mancare mai consistenta in cazul in care acesta isi va petrece mult timp la temperature scazute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului