Animale de companie

#lupi #animale #lei #pinguini #regn animal #tatici #tatici grijulii #caluti de mare #vulpea rosie

5 cei mai grijulii si atenti tatici din lumea animalelor

Cand vine vorba de statutul de tatic, masculii din regnul animal sunt fie demni de toata lauda, fie o dezamagire totala. Desi in cele mai multe cazuri, mama este figura parentala cu cel mai important rol in ingrijirea puilor, exista situatii in care grija, atentia si comportamentul taticilor din lumea animala pentru puiutii lor sunt impresionante. Iata top cei mai grozavi tatici printre animale!


1. Pinguinul Imperial

Pinguinul Imperial este un tatic demn de toata lauda si ocupa locul fruntas in topul figurilor paterne impresionante din lumea animalutelor.

In aceasta specie, taticul pinguin este cel care "cloceste" ouale pe care le depune femela. Poate sta si doua luni pe oua, fara sa se miste, pana cand femela se intoarce de pe mare. In situatia in care puii ies mai devreme, cand femelele inca nu s-au intors, masculii ii hranesc cu o secretie speciala eliberata de glandele din esofag.


2. Leul

Leul ocupa locul al doilea in topul cel mai grozavi tatici din regnul animal si nu datorita gingasiei si afectiunii deosebite pe care o poarta puii lui, ci a protectiei pe care le-o ofera. Leul este animalul care-si apara terioriul, implici puii, chiar cu pretul vietii lui.


3. Calutul de mare

Calutul de mare este taticul animal care imprumuta cele mai multe calitati materne in comportamentul lui fata de pui.

Mai mult chiar, masculul este cel care, practic, da nastere puilor, experimentand chiar contractii la momentul eliberarii puilor din ouale depuse de femela intr-un soi de buzunar cu care este dotat. Acesta este cel care fertilizeaza si incubeaza ouale pe o perioada de pana la 45 de zile, pana la momentul nasterii puilor.


4. Vulpea rosie

Masculul acestei specii este unul dintre cei mai grijulii si devotati tatici din lumea animalelor. Acesta incepe sa aiba grija de puii lui inca de dinainte ca femela sa ii nasca. Manifesta o grija foarte mare fata de gravida, asigurandu-i confortul pe toata perioada gestatiei, iar dupa nastere, este foarte grijuliu cu puiutii, ii hraneste si chiar se joaca cu ei.


5. Lupul

In ciuda agresivitatii crescute si aspectului lui fioros, lupul este un familist desavarsit, extrem de atent si grijuliu cu familia lui. Preia foarte multe atributii, fiind "stalpul" casei, care aduce hrana pentru pui, ii pazeste si ii ajuta sa se adapteze in haita.



Sursa foto: postmygreetings.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului