Animale de companie

#insecte #animale #pisici #serpi #rechini #bufnite

5 animale cu cel mai bine dezvoltat simt vizual

Exista animale pentru care vederea este cel mai de pret atu si care se folosesc de acest simt ultradezvoltat pentru a vana si a se proteja de pericole. Sunt animale care au simtul vederii si de zeci de ori mai dezvoltat decat la oameni. Asadar, daca intentionezi sa te ascunzi de unele dintre urmatoarele animale, afla ca nu ai nicio sansa! Sunt unele dintre speciile cu cea mai buna vedere din regnul animal!


1. Rechini

Cand vine vorba de animale subacvatice, rechinii sunt campioni la spiritul de observatie si au vederea "ascutita". Potrivit specialistilor, rechinii pot vedea obiecte de pana la zece ori mai mici, decat cele pe care le pot vedea oamenii cu ochiul liber.

 

2. Bufnite

Bufnita este specia cu cel mai bine dezvoltat simt vizual printre pasari. Cu ochi voluminosi si usor disproportionati fata de restul corpului si cu o dezvoltare cerebrala care permite capturarea unor imagini de la distante mari, bufnita are niste pupile foarte mari, care capteaza foarte rapid lumina. Bufnita isi poate pivota capul chiar si la 270 de grade, pentru a avea un camp vizual mai larg.


3. Serpi

Sarpele este o specie aparte de animale, iar simtul vederii are caracteristici inedite. Are o "vedere termica", ceea ce inseamna ca organele situate intre ochi si nas sunt sensibile la temperaturi. Devin astfel receptori de temperatura si reusesc sa capteze caldura corpului pradei, de la distante foarte mari.


4. Pisici

Pisicile sunt printre mamiferele cu cel mai bine dezvoltat simt al vederii. Pupila acestora se mareste atunci cand vor sa surprinda imagini la distanta si permite captarea unei cantitati mai mari de lumina. In plus, felinele au abilitatea de a vedea in intuneric. In orice caz, simtul vazului la pisici este de 6 ori mai dezvoltat decat la oameni.


5. Insecte

Pe cat de mici si fragile sunt, insectele sunt capabile sa vada detalii si lucruri pe care noi, oamenii, nu le putem sesiza cu ochiul liber. Insectele surprind imagini la distante din afara spectrului nostru vizual. In plus, o caracteristica aparte a vederii la insecte este faptul ca unele dintre ele vad in ultraviolet.Sursa foto: birdsguide.blogspot.ro

  •   2013-09-05
  •  

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.