Animale de companie

#alimentatie caini #caini #ingrijire caini #alimente caini #alimente interzise

5 alimente contraindicate cainilor

Atunci cand iti iubesti cainele foarte mult, poti fi tentat sa ii oferi acestuia produse alimentare pe care le consumi tu, fara sa iti dai seama ca acestea pot fi daunatoare pentru el. Este adevarat ca animalul devine irezistibil atunci cand se gudura pe langa tine si cand cerseste mancare, insa unele alimente chiar sunt toxice pentru patruped.

Iata o lista cu alimente care nu ar trebui sa ajunga in bolul de mancare al cainelui tau.


Avocado


Desi este un aliment excelent pentru oameni si contine foarte multe vitamine si minerale, avocado este toxic pentru caine.

Mai exact, avocado are in compozitia sa un element numit persina, care ar putea afecta sistemul digestiv al animalului.

Astfel, chiar si dupa ce consuma o cantitate mica de avocado, patrupedul ar putea suferi de dureri de stomac sau de constipatie.


Ciocolata


Cicolata este unul dintre cele mai nocive alimente pentru cainele tau. Mai exact, cofeina este toxica pentru el si ii poate afecta inima si sistemul nervos. Chiar si dupa o patratica de ciocolata consumata, cainele poate sa prezinte simptome precum varsaturi si energie excesiva.

Cu cat ciocolata contine mai multa cofeina, cu atat efectele negative vor mai puternice, iar cainele tau se poate simti mai rau.


Ciuperci


Unele sortimente de ciuperci pot produce infectii in organismul cainelui, iar in anumite cazuri, acestea pot provoca moartea animalului. Este adevarat ca unii stapani sunt tentati sa ofere cainilor ciuperci ca inlocuitor al carnii, in ideea ca animalul ar trebui sa mai slabeasca, insa acest produs alimentar este de departe cea mai neinspirata alegere.


Ceapa si usturoi


Desi sunt excelente pentru oameni, ceapa si usturoiul dauneaza foarte mult cainilor. Aceste doua alimente distrug celulele rosii, provoaca anemie, iar printre primele simptome care apar imediat de la consum se numara starea de agitatie si varsaturile.


Struguri sau stafide


Iti imaginezi ca boabele de struguri sau stafidele nu pot dauna cainelui tau, insa contrar opiniei formate, aceste fructe pot provoca aparitia pietrelor la rinichi. In anumite cazuri, aceste alimente s-au dovedit a fi fatale pentru caini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea