Animale de companie

#integrare in familie #animale de companie #pisica

4 trucuri eficiente pentru a integra o pisica noua in caminul tau

Iubitorii de pisici se confrunta cu o sarcina extrem de dificila in momentul in care isi doresc sa aduca o pisica intr-un camin in care deja locuieste una. Adesea, felina care se afla de mai mult timp in casa devine geloasa, deoarece o percepe pe noua pisica ca pe o intrusa care vrea sa ii ia locul. Daca vrei ca felinele sa coabiteze in pace, iar tu sa ai parte de o atmosfera linistita, urmareste recomandarile noastre.


1. Stabileste o perioada de carantina pentru noua pisica

Pisica nou-venita in familie are nevoie de o scurta perioada de izolare, care sa iti permita tie sa ii observi si analizezi comportamentul. Totodata, astfel iti va fi mult mai usor sa depistezi posibilele semne de boala, pentru ca potentialii virusi sa nu ii fie transmisi si celeilalte pisici.

Cele doua pisici se vor obisnui cu mirosul si zgomotul celeilate de la o distanta sigura, iar tu iti vei da seama care le-ar putea fi reactia in momentul intalnirii directe.

Specialistii sustin ca o saptamana este suficienta pentru perioada de acomodare.


2. Supravegheaza intalnirea directa dintre cele doua pisici

In momentul decisiv, cand cele doua animalute vor avea parte de intalnirea fata in fata, trebuie sa te astepti la reactii violente, de genul maraielilor sau scuipaturilor. Lasa mai intai pisicile sa se cunoasca pe sub usa sau printr-o mica deschizatura, apoi ofera-le libertatea de a se descurca singure. Totusi, sarcina ta nu se opreste aici: ramai in garda, pentru a interveni in cazul unui conflict serios.


3. Nu iti neglija prima pisica

In momentul aparitiei unui nou animal de companie in familie, tendinta generala a oamenilor este de a-si indrepta intreaga atentie asupra sa, neglijandu-si animalutul care le-a fost alaturi pana atunci. Ai grija sa nu cazi si tu in aceasta capcana, deoarece vechea pisica poate deveni geloasa si se va manifesta printr-un comportament agresiv.

Joaca-te la fel de des cu pisica pe care o ai de mai mult timp, evitand, astfel, sa ii lasi impresia ca ai parasit-o.

De asemenea, este indicat ca atunci cand pleci de acasa, sa inchizi micile feline in camere separate.


4. Invata sa ai rabdare

S-ar putea ca pisicile sa fie agresive un timp indelungat, iar tie, ca proprietar si iubitor de animale, iti revine sarcina de a le invata sa se accepte reciproc. Ai nevoie de rabdare si perseverenta pentru a ajunge la armonia mult visata. Ce poate fi insa mai frumos decat sa le gasesti pe cele doua pisicute torcand linistite, una langa alta?

Sursa foto: pethealth.com.au

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului