Animale de companie

#caini #ingrijire caine #adoptii caini

4 motive pentru a alege un caine ca animal de companie

Cainii sunt frumosi, destepti, loiali, nepretentiosi si distractivi, ramanand de sute de ani pe primul loc in topul animalelor de companie preferate de oameni. Iata 4 motive care sa te determine sa alegi un caine ca animal de companie .



1. Cainii adora sa le faca pe plac oamenilor


Cere-i unui caine sa vina la tine, sa stea in sezut, sa se rostogoleasca, sa se suie pe canapea langa tine, sa-ti dea laba si sau sa stea culcat si va executa bucuros toate aceste comenzi, asteptand entuziast altele noi. Deoarece cainii au convietuit de sute de ani cu oamenii, se afla inscris in genele lor aceste lucru. Cainii sunt in stare sa traga sanii, sa adune oi sau sa detecteze droguri pentru stapanii lor, deci ce animal s-ar mai putea ridica la acest nivel?

2. Cainii sunt sociabili

Poti lua cu usurinta un caine cu tine in vizita la prieteni, in vacanta sau oriunde ai conditii minime. Atata timp cat stapanul sau este in apropiere, cainele se va adapta rapid peste tot. Teritoriul nu este o mare problema pentru caini si majoritatea dintre ei se descurca foarte bine cand sunt mutati dintr-un loc in altul, fara sa faca o problema din asta.

Cand traiesc liberi in natura sau pe strada, cainii au tendinta sa se miste mult in cautarea hranei si sunt obisnuiti sa-si schimbe habitatul. Pentru caini, cel mai mult conteaza sa stea impreuna cu restul haitei.

3. Cainii promoveaza un stil de viata sanatos

Proprietarii de caini se mentin in forma fizica destul de buna si au o sanatate buna in general pentru ca nu au cum sa sara peste plimbarile zilnice in aer liber. Proprietarii de caini duc o viata sanatoasa pentru ca isi iau zilnic portia de aer curat , indiferent de conditiile atmosferice sau de momentele zilei. Plimbarea cainelui presupune miscare, deci sanatate, reducand riscul obezitatii si al sedentarismului.

4. Cainii sunt distractivi

Un caine poate invata si repeta o multime de jocuri si tertipuri pentru a-i distra pe membrii familiei din care face parte. Odata ce simte ca esti disponibil, un caine iti va aduce din proprie initiativa mingea sau alte jucarii care sa te determine sa te joci cu el. Cainii stiu sa se joace de-a v-ati ascunselea si vor alerga bucurosi sa-ti aduca orice obiect le arunci. Exista numeroase activitati pe care le puteti intreprinde impreuna cu cainele, acasa sau in parc.

Copiii ii considera pe caini partenerii ideali de joaca: sunt energici, au rabdare, initiativa si le place sa distreze.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului