Animale de companie

#caini #prevenire cancer #cancer caini #cancer canin

4 metode simple de prevenire a cancerului la caini

Cancerul nu afecteaza doar sanatatea oamenilor ci si pe cea a cainilor. Ingrijirea necorespunzatoare si alimentatia gresita a animalului poate duce la declansarea acestei boli. Pentru a avea un caine sanatos, este important sa iei cateva dintre cele mai simple, la indemana si utile masuri de preventie.


1. Tine chimicalele la distanta

Unele spray-uri sau solutii pentru prevenirea puricilor, capuselor sau pentru curatarea si ingrijirea blanitei si a pielii contin cantitati mari de chimicale si substante toxice, care, odata ce patrund in organism ori sunt inhalate, cresc riscul de cancer de piele si nu numai. Ingrijeste-ti cainele doar cu produse naturiste, cu ingrediente sigure pentru sanatatea lui!


2. Evita vaccinarile inutile

Exista o serie de vaccinuri obligatorii care trebuie facute cainelui si o alta serie de imunizari, considerate optionale. Din dorinta de a-si proteja patrupezii de cat mai multe boli, multe persoane fac greseala de a le administra toate vaccinurile existente.

Este o greseala care il poate costa sanatatea si poate conduce la declansarea cancerului in corp. Potrivit unor date furnizate de "Journal of Veterinary Medicine", in 2003, exista foarte multe vaccinuri canine care au in componenta lor substante toxice si chimice care pot distruge sanatatea animalelor. Limiteaza-te doar la imunizarile obligatorii sau informeaza-te cu atentie asupra vaccinurilor optionale, pentru a vedea, exact, ce contin.


3. Castreaza-ti cainele la timpul potrivit

Castrarea prematura a cainelui poate conduce la declansarea unor tipuri de cancer in corp, asa cum este cel de oase, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Rutgers, America. De aceea, este important sa ceri sfatul veterinarului pentru a decide care este cea mai portivita varsta pentru sterilizarea patrupedului.


4. Verifica sanatatea cainelui constant

Vizitele periodice la veterinar reprezinta una dintre cele mai importante metode preventive a cancerului la caini. In cadrul acestor vizite, veterinarul verifica starea de sanatate a patrupedului, iar in cazul in care constata probleme, recomanda investigatii amanuntite, pentru depistarea si tratarea timpurie a problemelor care ar putea duce la cancer.

Sursa foto: superawesomedogs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului