Animale de companie

#pasari #colivie #hrana pasari

4 lucruri esentiale de care are nevoie o pasare de colivie

Pasarea din colivie are nevoie de anumite conditii de viata care sa ii asigure un trai fericit , relaxat si indestulat si sa se compenseze astfel lipsa de libertate. Hrana potrivta, spatiul generos sau socializarea sunt esentiale, asa ca iata care sunt sfaturile noastre.



1. Hrana corespunatoare

A oferi pasarii tale hrana corespunzatoare este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru ea. Ca si la oameni, pentru pasari este important sa aiba o dieta echilibrata. Pasarile care se hranesc cu seminte nu ar trebui sa aiba o dieta care sa contina exclusiv asa ceva. Ar fi bine sa incluzi in alimentatia pasarii cantitati mici de legume si fructe pentru a le asigura necesarul de vitamine si minerale pentru o sanatate buna.
Pasarilor care nu mananca seminte ar trebui sa li se ofere mancare special preparata, care se gaseste in comert impreuna cu anumite fructe si flori.



2. O colivie destul de mare

Aproape la fel de important ca si nutritia adecvata este sa te asiguri ca pasarea ta are o colivie destul de mare si incapatoare. O colivie mica, indiferent de calitatea materialelor din care e facuta, nu este niciodata o idee buna, daca gazduiesti in ea o pasare pe o perioada mai lunga. In afara ca nu le permite sa se miste in voie, o colivie mica poate deveni foarte usor neincapatoare daca vrei sa-ti iei mai mult de o pasare.
Este important ca pasarea sa poata sari de pe o bara pe alta fara sa se accidenteze, sa se loveasca de colivie cu aripile sau sa-si prinda capul intre zabrele .



3. Miscare

La fel de important cum este pentru oameni sau animale , miscarea este esentiala si pentru pasari, iar un spatiu generos le va imbia sa se miste in voie. De asemena, ai putea s-o lasi libera prin casa sa zboare in voie, din cand in cand. daca faci asta, trebuie sa te asiguri ca pasarea nu are cum sa iasa din caza si sa risti sa o pierzi.



4. Nevoia de socializare

Pasarile au nevoie de socializare si, daca vrei ca pasarea ta sa fie bucuroasa si bine dispusa, trebuie sa-i rezervi zilnic cateva momente in care sa interactionezi cu ea.
Joaca-te cu ea sau cumpara-i o pereche cu care sa socializeze mereu. De asemenea, exista o varietate de jucarii pentru pasari care le fac mare placere acestora, deci cumpara-i cateva si vezi cum reactioneaza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea