Animale de companie

#cauze #scadere in greutate #pisica #greutate pisica

4 cauze posibile pentru scaderea in greutatea a pisicii

Proprietarii de pisici intra in panica in momentul in care observa ca felina lor de companie sufera pierderi in greutate. Desi in unele cazuri acest proces este temporar (de exemplu, in perioada de imperechere), exista si situatii in care fluctuatiile de greutate ale pisicii indica o problema de sanatate.

Iata care sunt posibilele cauze pentru scaderea in greutate a pisicii:


1. Diabet

In cazul in care observi ca prietenul tau necuvantator bea foarte multa apa, urineaza mai des ca de obicei si slabeste pe zi ce trece, este posibil ca acesta sa sufere de diabet zaharat. Mergi la un cabinet specializat pentru investigatii si respecta indicatiile oferite de medicul specialist. Tine cont de faptul ca aceasta boala nu se poate trata, ci este nevoie de administrarea de insulina, dublata de un regim strict pentru animale bolnave.


2. Probleme gastro-intestinale

O posibila infectie la nivel gastro-intestinal poate fi cauza care a condus la scaderea in greutatea a felinei tale, insa nu pot fi exclusi nici parazitii intestinali sau intoleranta la anumite alimente. Mergi de urgenta cu pisica la medicul veterinar pentru a depista problemele de sanatate si a le trata adecvat. Netratate la timp sau urmand un tratament "dupa ureche", problemele gastro-intestinale pot duce la consecinte tragice.


3. Stres

Chiar daca esti obisnuit sa asociezi stresul doar cu comportamentul uman, specialistii sustin ca si animalele pot suferi de stres sau chiar depresie.

Pisica ta poate fi stresata deoarece isi imparte spatiul cu un alt animalut de companie, sta prea mult timp singura sau este intrerupta in timp ce mananca. Daca observi ca mica felina nu se atinge de mancare mai mult de o zi, trebuie sa mergi cu ea la medicul veterinar.


4. Probleme dentare

Daca pisica este batrana exista posibilitatea sa sufere de probleme dentare, care o impiedica sa mestece mancarea si sa se hraneasca in mod corespunzator. Verifica periodic starea de sanatate a danturii felinei. Este indicat sa mergi cu animalul la medicul veterinar pentru controale de rutina de doua ori pe an, cand acesta imbatraneste. In acest fel poti preveni si trata din timp problemele dentare ale pisicii.

Sursa foto: pisctopin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare