Ziua de 23 mai este dedicata broastelor testoase inca din anul 2000, cand American Tortoise Rescue a denumit-o prima data ca fiind ziua mondiala a acestei specii, aflata din ce in ce mai mult pe cale de disparitie.

Astazi sarbatorim "Ziua Mondiala a Broastelor Testoase", o specie care si-a redus semnificativ numarul de exemplare in zilele noastre, potrivit ghimpele.ro.

Broastele testoase, care dateaza si exista pe pamant inca de dinainte de aparitia dinozaurilor, sunt specii introduse pe lista celor aflate pe cale de disparitie, din cauza faptului ca au conditii speciale de trai, care se regasesc din ce in ce mai greu, la ora actuala, in lume.

Viata acestei specii de broaste depinde foarte mult de mediul in care traieste, care-si pune amprenta asupra temperaturii lor corporale si a duratei de viata. Ele nu pot supravietui frigului si nici caldurii excesive, de aceea, schimbarile de temperatura, frecvente la ora actuala in lume, le scurteaza media de viata.

Nu doar natura a devenit neprielnica supravietuirii broscutelor testoase. Si omul a intervenit in evolutia speciei, cand a inceput sa le vaneze si le gaseasca diverse utilizari, fie ca animal de companie, fie izolate in gradini zoologice sau folosite in diverse industrii.

Foto : Seedmagazine.com

  •   2012-05-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii