Animale de companie

#rinocer #iepure #liliac #raton #animale pe cale de disparitie

10 specii de animale pe cale de disparitie - partea a II a

Animale din toata lumea mor zilnic din cauze naturale, vanate sau abandonate, ajungand ca unele specii sa numere doar cateva exemplare. Iata care sunt speciile aflate in cel mai mare pericol.4 Liliacul cu coada de Seychelles


Locuind in Insulele Seychelles, in nordul Madagascarului, Liliacul cu coada este una dintre speciile cele mai amenintate. Mai exista doar 100 de astfel de specimene in toata lumea. Liliacul cu coada era des intalnit in Seychelles, dar a inregistrat un declin dramatic in ultimii ani. Inca se mai fac cercetari pentru a intelege cum se comporta aceste specii si ce e de facut pentru a le salva.


5 Rinocerul Javanan


Acest animal de temut este una dintre speciile de rinoceri care numara mai acasa .ro/putin" title="putin">putin de 60 de specimene in intreaga lume. Ei traiesc in doua locatii: Indonezia si Vietnam. Desi este des intalnit in Asia, incepand cu 1930, rinocerii au fost vanati pana la disparitie in Malaezia peninsulara, India, Burma si Sumatra. Rinocerul este vanat pentru cornul sau, despre care se crede ca are calitati medicinale. Un alt motiv pentru care s-au ucis foarte multi rinoceri este extinderea zonelor de agricultura. Cu toate eforturile oamenilor de stiinta, sansele de supravieturi ale Rinocerului Javan sunt mici.


6 Iepurele Hispidid


Este numit si "Iepurele zbarlit" si provine din lantul muntilor Himalaya, Nepal, Bengal si Assam . Despadurirea, cultivarea si extinderea locuintelor umane a avut un impact negativ asupra acestor specii de iepuri, izolandu-i in cateva zone retranse. In 1964 s-a crezut ca a disparut cu totul, dar in 1966 s-a mai observat un specimen. In 2001, mai existau 110 Iepuri Hispid, insa numarul lor descreste deoarece nu le place viata in captivitate.


7 Ratonul cu nas paros din Nord


In secolul 19, aceasta specie de raton a fost observata in Tara Galilor si Victoria, dar acum mai exista doar cateva specimene in Parcu National din Queensland. Desi este vorba de un parc national protejat, iarba preferata ca hrana de acest raton este din ce in ce mai rara. Ratonul cu nas paros din Nord este cel mai rar marsupial australian si probabil cea mai rara mamifera din lume. In cel mai recent studiu, au fost estimati la 113 specimene de acest fel. Un program guvernamental de protejare a speciei a fost demarat recent.

 

  •   2011-10-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ioana Stanciulescu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii