Amenajarea casei

#cladiri #zinc #constructii #fier #acoperis #strat protector

Zincul in constructiile moderne: ce avantaje iti aduce!

Zincul era unul dintre materialele cele mai folosite la sfarsitul anilor 1800 pentru acoperisurile pariziene. Aproximativ 200 de ani mai tarziu, unele dintre cladiri inca mai pastreaza acoperisurile originale. In prezent, arhitectii au redescoperit valoarea durabila a zincului pentru acoperisuri si pereti si au inceput sa il refoloseasca. Iata cateva dintre avantajele acestui material!

Zincul este cel de-al 27-lea element folosit in mod frecvent. Desi pretul este mult mai mare decat la alte materiale, zincul este folosit in constructii, deoarece prezinta unele beneficii surprinzatoare.

Avantajele si dezavantajele foilor de zinc

Unul dintre avantajele acestui material de constructie il reprezinta maleabilitatea. Foile de zinc sunt extrem de maleabile, asa ca pot fi folosite intr-o varietate de stiluri si se pot imbina cu usurinta pentru a obtine un rezultat pe masura asteptarilor.

O caracteristica importanta a zincului este rezistenta indelungata. Un acoperis din foi de zinc instalat corect poate rezista mai mult de 100 de ani, in comparatie cu celelalte materiale de constructii care dureaza maximum 25 de ani.

Aceasta capacitate se datoreaza faptului ca zincul se poate regenera, deoarece dezvolta un strat protector numit hidroxid carbonat, care blocheaza umezeala si produsele chimice sa penetreze zincul. Spre deosebire de zinc, fierul, de exemplu, lasat in ploaie va rugini.

Un alt avantaj al foilor de zinc este toxicitatea redusa. Foile de zinc sunt 100% reciclabile. Datorita acestui fapt, scade si costul de energie din procesul de fabricatie.

Foile de zinc au, totusi, si un dezavantaj, destul de important pentru unii constructori. Dezavantajul foilor de zinc este costul. Acoperisurile din zinc sunt mult mai costisitoare fata de cele din alte materiale, precum pietrele de caramida sau tigla.

Insa, pe termen lung, costul intretinerii este mult mai scazut la zinc, spre deosebire de costul de intretinere al celorlalte materiale. Prin urmare, in cativa ani, se pot recupera banii din investitia facuta initial.

Sursa foto: tlc.howstuffworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea