Amenajarea casei

#roz #amenajare casa #decorare locuinta #decoratiuni locuinta

Vrei un decor feminin in casa ta? Rozul este culoarea perfecta. Iata cum o poti folosi pentru un decor cu stil

Rozul este o culoare feminina, cu puternice semnificatii. Incet-incet, aceasta nuanta calda a inceput sa ii incante chiar si pe barbati, asa ca nu se te lasa intimidata de opinia reprezentatilor masculini, daca vrei sa folosesti rozul pentru decorarea caminului tau.

Semnificatii Feng Shui

Rozul marcheaza dragostea si pasiunea. De asemenea, aceasta nuanta evoca delicatetea, senzualitatea, sensibilitatea, iubirea si fidelitatea.

In cultura Feng Shui, rozul este o culoare a pacii, a linistii si a armoniei. In plus, daca iti este teama de tonul prea aprins, poti folosi in decorul casei tale alte subtonuri ale acestei nuante, precum roz somon, roz ceai, roz bombon, roz pastel sau roz trandafiriu.

Rozul pentru decorul interior

In interiorul casei, rozul are propriile semnificatii. Acesta garanteaza linistea si pacea, insa aduce si o atmosfera calda si primitoare in caminul tau. Rozul este ideal pentru spatiile slab luminate. Aceasta nuanta este relaxanta si foarte odihnitoare, de aceea este perfecta pentru dormitoare.



Daca vrei sa ai un decor contemporan si foarte elegant in casa ta, atunci poti folosi un amestec de roz fucsia cu o nuanta calda de verde.

Cu ce culori combini rozul

Culorile cu care combini rozul in decorul interior trebuie sa fie delicate si foarte atent alese. Pentru a da un aspect cromatic foarte placut casei tale, rozul se imbina foarte elegant cu verdele, negrul, rosul si ciocolatiul.

In apartamentele mici, rozul este perfect pentru bai. Combinat cu negrul, acesta va crea o atmosfera privata, personala, romantica si foarte discreta. Daca vrei si mai mult efect cromatic, poti combina rozul cu verde kiwi, verde pal sau zmeura.

Rozul este o nuanta placuta, perfecta pentru spatiile feminine, care emana senzualitate. De asemenea, in general, rozul este recomandat pentru spatiile obscure, slab luminate. In dormitor, aceasta nuanta va crea un efect dulce si o atmosfera foarte primitoare, care te va relaxa si te va binedispune in orice moment al zilei.

Sursa foto: imujuer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare