Amenajarea casei

#amenajare casa #destinatii de vacanta #decor interior #vacanta

Vrei sa te simti ca-n vacanta tot anul? Iata cum iti poti decora locuinta

Daca te-ai intors din vacanta insa simti ca aceasta nu a fost suficienta si ca iti doresti sa te intorci, poti aduce vacanta la tine acasa. Cu ajutorul unui decor care sa-ti aminteasca de zilele petrecute in vacanta te vei putea simti intregul an intr-o vacanta continua.

Gratie mobilierului si obiectelor de decor de inspiratie marina, aceste ganduri si amintiri frumoase pot trece cu usurinta pragul imaginatiei. Acum iti poti decora casa asa cum simti, in ton cu o destinatie de vacanta de care parca nu vrei sa te mai desparti.

Holul – un garaj pentru salupa

Ca in orice casa de care te indragostesti la prima vedere, intrarea ti se dezvaluie ca o invitatie la visare. Albastrul turcoaz al marii e greu de incatusat intre peretii unei case, dar rafturile construite din bucati de barci, perne colorate de mare si tuse de culoare care inchid imaginea, te vor aduce mai aproape de porturile marine.

Camera de asteptare pentru reverie

Treci apoi prin incaperea in care-ti transpui dragostea pentru explorare in „dosare” de fericire arhivate in culori si sertare. O perna atinsa de bleumarin sau poate cutiile Azule pentru depozitare iti vor aduce mai aproape aerul de vacanta pe care l-ai lasat in urma.

In living, vacanta se ascunde in detalii

Dar chiar si frumusetea are nevoie de repaos, la fel cum momentele de exuberanta au nevoie de clipe de respiro care sa le potenteze. Asa se face ca, dupa primirea intensa din hol, vacanta este mai subtila in sufragerie, se ascunde in detalii.

Daca esti mai indraznet poti opta pentru un mobilier al carui lemn iti povesteste tacut legende pierdute in timp. Puritatea emanata de albul lui iti va accentua imaginea unei plaje imaculate.

Dar poate esti mai inclinat spre moderatie si apreciezi mai mult lucrurile insinuate cu tact. Astfel, atentia ta ar putea fi atrasa de o masa simpla, in stil scandinav, o comoda cu model marin sau decoratiuni ce-ti amintesc de aventura pe mare pe care ai lasat-o in urma, precum corpurile de iluminat cu picior in forma de funie de marinar sau o pisica sic.

Bucataria – locul unde gusturile se discuta

E greu sa povestesti despre vacanta fara sa faci macar o referire la deliciile culinare. De la bucataria mediteraneana pana la universul pescaresc al japonezilor, acum ai toate motivele sa-ti retraiesti experientele. Modul perfect prin care poti reda peisajul marin de care te-ai indragostit in propria bucatarie este prin a aduce decoratiuni care sa-ti aminteasca de rasaritul soarelui surprins pe plaja.

Preferi ceva mai mult accent pe detalii? Ai putea sa te folosesti atunci de valentele accesoriilor din aceeasi zona de inspiratie: vesela Royal Sakura, tava Azule, scaunul albastru Saint Tropez sau chiar vazele de flori Rigoletto. Toate acestea pot fi gasite la kika.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea