Amenajarea casei

# biblioteca speciala #amenajare biblioteca #inspiratie #biblioteca #living

Vrei o biblioteca speciala in living? Idei din care sa te inspiri

Fiecare camera din casa are aspectele ei care o fac sa fie speciala. O biblioteca poate fi amplasata in living pentru a aduce un aer deosebit si o eleganta aparte. Iata cateva idei de amenajare a bibliotecii din care sa te inspiri!

 

1. Biblioteca eleganta cu tonuri neutre

Pentru a obtine aceasta imagine, trebuie sa te folosesti de culori neutre, cum ar fi bej sau gri deschis si sa comanzi un mobilier care sa aiba o tenta eleganta clasica. De exemplu te poti folosi de elemente decorative ale marginilor bibliotecii, care sa duca intreaga camera intr-o epoca veche, cand astfel de biblioteci erau prezente in orice casa scumpa. Aduci modernitatea prin tonul deschis al culorii neutre, iar fotoliile sau canapeaua trebuie sa fie si ele in aceeasi nuanta.

 

2. Biblioteca cu luciu intens al mobilierului

Te poti folosi de culori precum albastrul mediu spre inchis sau gri mediu pentru constructia bibliotecii, insa finisajul trebuie sa fie lucios. Vei atrage toate privirile pentru ca o asemenea biblioteca va iesi din tipare. Poti sa pui lemn si pe peretele care este langa biblioteca, daca o ai pozitionata pe coltul camerei. Astfel, va parea parte dintr-un ansamblu.

 

3. Biblioteca uniforma

Pentru acest tip de spatiu, este bine sa cumperi mobilier modern, in linii clare si egale, iar apoi sa imbraci orice carte pe care o cumperi in coperti identice. De asemenea trebuie sa fii atent/a la marimea cartilor, caci ele trebuie distribuite in functie de dimensiunea lor, punandu-le pe cele identice intr-un singur raft. Astfel totul va arata impecabil si ordonat.

 

4. Biblioteca in stil frantuzesc eclectic

Pentru a aduce la viata acest stil este nevoie de mobilier de influenta frantuzeasca veche, cu butoni specifici si cu o culoare albastru azur, pal, care sa aduca frumusetea acestui tip de aspect in casa ta.

 

5. Biblioteca in stil vintage

Te poti folosi de imaginile vechilor biblioteci pentru o asemenea inspiratie. Tavanele pot fie aici imbracate in lemn cu model geometric, poti aseza un covor clasic si poti achizitiona un mobilier in stilul anilor 1950 pentru a face decorul cat mai autentic.

 

6. Biblioteca luminoasa alba neutra

Poti sa construiesti un mobilier care sa fie in totalitate alb sau cu nuante neutre si sa lasi camera fara alte accesorii de decor. Cartile vor deveni aici elementul central si totul se va directiona ca privire catre ele.

 

7. Biblioteca cu scara in spirala

Daca ai spatiul necesar pentru un asemenea design de interior, atunci poti sa construiesti o biblioteca la etaj, iar scarile sa fie un element functional si decorativ in mijlocul incaperii. La parter poti sa asezi cateva fotolii confortabile pe care sa stai cand citesti.

 

8. Biblioteca cu loc privat pentru lectura

Un loc intim poate sa fie minunat pentru o ora de lectura zilnic. Poti sa construiesti acel loc langa o fereastra, intr-un colt cu lumina sau oriunde iti inspira acel spatiu ascuns pe care sa il ai doar pentru tine.

Surse foto: elledecor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului