Amenajarea casei

# fight for life # casa violetei # visuri la cheie

Visuri la cheie: cea mai frumoasa casa pentru cel mai trist caz

Emisiunea Visuri la cheie a indeplinit visul unei mame singure, bolnave de cancer. Aceasta si-a dorit enorm sa ii lase pe copiii ei, dintre care unul autist, intr-o casa noua. Intr-adevar, la o luna de cand Violeta Vinogradof a intrat in noua locuinta, femeia a fost rapusa de cancer. 

Cazul Violetei a ajuns la echipa Visuri la cheie prin intermediul Otiliei Caloianu, fost jurnalist, care in prezent este vicepresedinte al asociatiei caritabile Fight for life.  Visul Violetei Vinogradof de a le oferi celor trei băieți ai săi o locuință a fost împlinit aseară de echipa Visuri la cheie. Dragoș, Adela, Alina și Omid au mers în localitatea Urseiu și au întâlnit o familie frumoasă, unită și luptătoare, căreia au reușit să-i construiască o casă superbă. Din păcate, în tot acest timp starea de sănătate a mamei s-a agravat și la numai câteva săptămâni după primirea locuinței, aceasta a decedat.

Echipa Visuri la cheie a ajuns miercuri seară în localitatea Urseiu din județul Dâmbovița pentru a împlini dorința Violetei Vinogradof, o mamă care a făcut totul pentru cei trei copii ai săi și pentru ca aceștia să poată avea un viitor mai bun și condiții normale de trai. După începerea renovării, Violeta, Florentin, Lavinuș și Ovidiu au plecat într-o vacanță la munte, s-au distrat împreună și au avut parte de surprize din partea lui Dragoș Bucur. Lavinuș, fiind pasionat de fotografie, a primit un aparat de fotografiat, iar Florentin l-a întâlnit pe idolul său, Marius Lăcătuș.

Constructorii și voluntarii, împreună cu Dragoș, Adela, Alina și Omid, au construit în timp record o locuință de poveste în stil tradițional – industrial, perfectă pentru zona de munte în care este amplasată, cu un balcon de pe care se văd o priveliște minunată și râul, o casă cu flori la ferestre, cu obloane și foarte mult lemn. Primul loc din noua locuință  este zona de bucătărie. Dincolo de mobilierul tradițional, Omid a realizat diverse placări de lemn, o vitrină pentru vase, un perete cu găurele în care pot fi puse diferite obiecte, o masă spectaculoasă realizată din lemnele din fosta casă și o debara foarte spațioasă. Dormitorul Violetei și al lui Ovidiu a fost gândit de Adela, care a încercat să creeze o atmosferă de Crăciun, binefăcătoare, cu doi brăduți pe post de veioze. Pentru living, Alina a pornit cu un singur element la drum: lemnul, cât mai multe feluri de lemn. Arhitecta a realizat un spațiu rustic – industrial, în care a pus un plafon de lemn, un șemineu cu bioetanol, mult mai ușor de folosit, un leagăn și un dulap care poate depozita diverse lucruri de care familia are nevoie. Camera băieților este împărțită în două: jumătatea lui Florentin este placată cu lemn și jumătatea lui Lavinuș este albă, acesta putându-și expune aici fotografiile realizate cu aparatul primit de la Dragoș.

După câteva săptămâni de lucru, locuința a fost gata, iar momentul în care Violeta și băieții s-au întors acasă a fost unul extrem de emoționant, cei patru bucurându-se de noul lor spațiu.

Odata cu intrarea in noua casa, Violeta i-a spus Otiliei Caloian, cea care i-a fost alaturi luni de zile, ajutand-o inclusiv cu tratamentul ca poate muri "linistita" pentru ca acum copiii au unde locui. Si, intr-adevar, la scurt timp, femeia s-a stins, la doar 42 de ani. Puteti urmari intreaga emisiune aici:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea