Amenajarea casei

#verde #feng shui #amenajarea casei #culori

Verde

Stiai ca in Londra exista un pod, denumit Blackfriar, de pe care multi sinucigasi alegeau sa-si curme viata, iar dupa ce acesta a fost vopsit in culoarea verde numarul sinuciderilor a scazut cu circa 35%? De altfel, specialistii moderni ai marketingului sustin ca verdele este culoarea cea mai linistita dintre toate, o culoare fara bucurie, tristete, pasiune, care nu cere nimic.


Efectele culorii


Din punct de vedere psihologic, verdele este o culoare care ajuta mintea sa se relaxeze, fiind indicata in starile de anxietate si depresie. Culoarea verde ne permite sa echilibram structura somatica cu cea psihica si face posibila ajuta la anihiarea nelinistilor.

Sub aspect fiziologic, aceasta culoare scade presiunea sanguina si dilata vasele capilare.

Se spune ca persoanele care prefera verdele sunt inclinate spre dezvoltare si progres. In plus sunt buni ascultatori, excelenti consilieri si fini psihologi.


Indicatii terapeutice


Culoarea verde este utilizata cu succes in lupta impotriva iritabilitatii si pentru calmarea persoanelor irascibile. In plus, culoarea verde permite o prompta schimbare a ideilor, fiind foarte utila in acest sens mai ales in cazurile de obsesie.

Alte indicatii terapeutice ale culorii verde sunt dureri de cap, tulburari cardiace, hipertensiune, insomnie, gripa, cancer.


Culoarea verde in amenajarea casei


Verdele este o culoare deosebit de relaxanta. In cantitati mici aceasta culoare se potriveste oricarei camera insa pe suprafete mai mari este indicata pentru camere de odihna si studiu.

Foloseste verde in bucatarie sau camerele in care iei masa pentru a crea un mediu confortabil si inviorator.

Se spune ca verdele are calitati meditative si aduce un somn linistit astfel ca este potrivit si pentru dormitor. Pentru a evita supraincarcarea spatiului foloseste verde inchis in combinatie cu nuante mai pale.


Verde in Feng Shui


In Feng Hui, verdele reprezinta o culoare Yang, asociata cu elementul lemn. Verdele este culoarea reinnoirii, al energiei proaspete si al noului inceput.

Se potriveste in special in partea de est si sud-est a locuintei, unde se afla norocul privind sanatatea, familia si prosperitatea.

Designerii Feng Shui folosesc aceasta culoare cu precadere in dormitoare si camerele de relaxare. Culoarea trebuie evitata in living intrucat aici exista multa energie Yang provenita de la televizor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului