Amenajarea casei

#mobilier pliabil #amenjare balcon #design interior

Vara asta stam afara. Idei pentru balcon, terasa si nu numai

Foloseste terasa cat de mare sau de mica ori balconul (cu atat mai bine daca nu este inchis) pentru dimineti si seri de relaxare cu aer de concediu. Iata cum ar putea arata balconul tau (am ales spatii mici si foarte mici, cam cum sunt cele mai multe bacoane de blocuri ridicate pana in anii 2000).

Si acum partea cea mai grea. Sau mai placuta, depinde de fiecare. si anume, punerea in practica a acestor idei. DesignTherapy.ro ne spune care sunt cele mai importante lucruri:

  • Igienizeaza spatiul. Daca este nevoie, da un var. Este ieftin, usor si gata intr-o ora. Plus ca va da un aspect curat, luminos.
  • Nu ignora podeaua. Poti opta pentru gresie (doar daca este antialunecare), pentru podea de lemn (montata sau aplicata, gasesti la Ikea placi potrivite care se monteaza foarte usor), pentru covor de iuta, mocheta de exterior etc. Important este sa-ti faca placere sa calci pe jos. Sau sa stai descult/a.
  • Mobilierul trebuie sa fie adaptat spatiului. Sunt numeroase variante de mobilier pliabil, la fel cum exista perne, variante do it yourself, poufuri. Daca ai un spatiu mic, nu incerca sa ingramadesti multe lucruri acolo. Mai degraba putine si chiar mai mari. Pentru depozitare poti folosi bancutele, de exemplu.
  • Foloseste elemente decorative. Ghivece, rame de tablouri (goale, da, sunt de mare efect), ceasuri vintage, semne si mesaje inspirationale. Ce vrei. Nu uita nici de perne confortabile.
  • Sistemul de iluminat. Da, este ideal sa savuram cafeaua de dimineata in listea si aerul curat de la primele ore. Dar pentru cei care prefera seara in aer liber, este bine sa avem un sistem de iluminat discret si relaxant. Gasim lumanari peste tot (mai ales din acelea care alunga si tantarii), ghirlande, globuri sau chiar veioze. Este foarte simplu sa instalam o priza ope terasa. Sau macar sa tragem un prelungitor.

Mai multe idei si sugestii de design interior gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea