Amenajarea casei

#amenajare spatiu mic #camera mica #amenajare dormitor #amenajare camera

Unde iti pui toate lucrurile cand ai un dormitor mic? Iata 5 idei de depozitare

Dormitoarele mici prezinta adevarate provocari cand vine vorba de amenajare si mai ales atunci cand se pune si problema crearii unui spatiu pentru depozitare.

 

Patul, un sifoier si doua noptiere. Cam la asta ne limitam cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor. De regula, incaperile destinate odihnei au in jur de 12 metri patrati, adica sunt foarte mici si, deci, nu iti ofera prea mult loc pentru depozitare. Gandit bine, insa, acest spatiu poate fi mai mult decat suficient.

Foloseste modalitati multiple de depozitare

Flexibilitatea este cheia in cazul amenajarii unei incaperi mici. Tocmai de aceea, e important sa profiti de orice coltisor. Spre exemplu, noptiera reprezinta atat spatiu la suprafata, cat si in interiorul ei, dar si deasupra, daca mai montezi un raft sau doua. Un cos din rafie e chic si e perfect pentru a strecura in el reviste sau cartile pe care le rasfoiesti seara inainte de culcare.

Elibereaza podeaua

Incearca pe cat posibil sa eviti sa sprijini prea mult mobilier de podea. Spre exemplu, niste cuburi montate pe perete pot tine loc de noptiera. Arata interesant si sunt foarte decorative. Vizual, camera va parea mai mare.

Atentie la suprafete

E usor sa se creeze dezordine intr-un spatiu mic, mai ales daca este vorba despre un dormitor pentru copii. Piese Lego sau alte lucruri marunte creeaza o nebunie greu de gestionat. Tocmai de aceea e bine sa folosesti cutii cu separatoare si sa grupezi toate aceste piese pe categorii. La fel poti face si in dormitorul matrimonial. Poti pune intr-un loc agrafele de par si in altul pe cele de birou, asa incat sa nu le mai tii amestecate intr-un singur sertar. E o idee buna si pentru bijuterii sau farduri.

Utilizeaza orice spatiu

Fiecare centimetru conteaza in spatiile mici. O idee ar fi sa te folosesti de interiorul usilor de la sifonier. Pe ele poti fixa carlige si chiar un suport metalic de care sa mai agati cate una, alta. Poti depozita acolo accesorii si chiar articole de imbracaminte.

Da o sansa spatiilor moarte

Nisele sunt uneori considerate prea inguste pentru a fi utilizate ca spatii de depozitare. Insa cand ai putin loc, atunci orice centimetru in plus e binevenit. Pentru aceste firide se pot gasi o multime de intrebuintari. Pot fi inchise si sa le transformi in mini-dulapioare sau pot ramane deschise si poti fixa in ele un raft asa incat sa castigi si mai mult spatiu. O nisa cu o geometrie mai ciudata poate deveni, in schimb, un loc perfect pentru citit, daca strecori acolo cateva perne confortabile.

Foto: bhg.com, gearog.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea