Amenajarea casei

#rame foto #mobilier vintage #casa vintage #design vintage

Trucuri pentru a-ti decora casa in stil vintage

Stilul vintage a devenit din ce in ce mai popular in decorul caselor. Eleganta si incarcatura emotionala pe care o poarta acest stil sunt de neegalat si uimitoare. Totodata, aceste elemente fac din stilul vintage unul fermecator, in fata caruia cu greu reusesti sa rezisti. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa iti decorezi casa in stil vintage, ca la carte.

Amesteca noul cu vechiul

Stilul vintage contemporan nu poate functiona perfect fara elementele moderne. Asadar, pentru a crea o atmosfera de epoca ideala pentru prezent atunci trebuie sa imbini vechiul cu noul. Un mobilier retro si cateva caracteristici specifice, pe care le poti realiza cu mici accente moderne, te vor ajuta sa creezi un decor vintage surprinzator. Daca folosesti doar mobilier tematic, in acest caz piesele vintage isi vor pierde din eleganta si vor trece neobservate, de aceea este bine sa le amesteci cu piese moderne, pentru a crea un echilibru perfect.

Nu-ti fie teama de culoare

In cadrul stilului vintage nu trebuie sa iti fie teama sa folosesti cat mai multe culori. Chiar daca acest tip de decor se caracterizeaza in general prin tonuri pastelate, o surpriza colorata nu strica niciodata. Ai grija insa la exagerari. O singura piesa in nuante mai puternice este perfecta, insa nu mai mult.
De exemplu, daca ai prin casa un balansoar vechi, nu ezita sa il vopsesti intr-o nuanta puternica si sa il asezi impunator in sala de mese sau in living.

Obiecte de origine

Stilul vintage trebuie sa aminteasca de vremurile demult apuse, de aceea nu este bine sa ai in casa prea multe obiecte de origine restaurate, deoarece decorul isi va pierde din stralucire. Incearca sa folosesti cat mai multe piese vintage exact in starea lor naturala, cu mici imperfectiuni. Acestea vor da o nota mult mai profunda decorului si il vor reproduce mult mai fidel.


Piese mostenite

Decorul vintage nu poate fi creat fara piesele de mobilier mostenite, care ascund in spatele lor o poveste plina de emotie. Asadar, incearca sa iti procuri cat mai multe piese de mobilier vechi de la bunici sau strabunici sau, de ce nu, de la magazinele de antichitati. Chiar si cateva rame foto vechi ale familiei tale, un aparat foto uzat sau chiar niste banale valize pot fi elemente-cheie in cadrul unui decor vintage spectaculos.



Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului