Trucuri eficiente pentru a vopsi corect si rapid mobila veche

Amenajarea casei

#mobilier #sfaturi practice #mobilier plastic #vopsire mobilier #vopsire mobilier metal #vopsire mobilier lemn

Trucuri eficiente pentru a vopsi corect si rapid mobila veche

Daca vrei sa dai un aspect proaspat si cat mai sic mobilierului vechi, cea mai buna solutie este sa il revopsesti. Pentru a economisi bani, poti face aceasta operatiune chiar la tine acasa, ca un adevarat profesionist. Iata cateva trucuri care te pot ajuta in acest sens:

1. Vopsirea mobilerului metalic

Orice mobilier din metal poate fi vopsit foarte usor daca suprafata acestuia este bine pregatita inainte. In cazul in care acesta este ruginit, inainte de a-l vopsi trebuie sa il cureti cu ajutorul unei pulberi speciale pentru a arata perfect.

De asemenea, daca mobilerul prezinta urme vechi de vopsea trebuie sa o indepartezi cu diluant. Recomandat este sa vopsesti mobilierul din metal cu ajutorul unui spray, pentru a putea obtine un aspect uniform si o culoare intensa.

Dupa vopsire, trebuie sa asezi mobilerul din metal intr-un spatiu deschis, pe mai multe ziare, pentru a se usca cat mai bine si in conditii sigure.

2. Vopsirea mobilierului din lemn

Pentru a vopsi cat mai eficient si durabil un mobilier din lemn, trebuie mai intai ca acesta sa fie slefuit. Pentru asta poti folosi un smilgher mic. Slefuieste apoi suprafata din lemn pana cand aceasta devine neteda si fina.

Nu slefui lemnul prin miscari circulare, ci doar in linie dreapta. Dupa slefuire, sterge mobilierul cu o carpa uda, lasa-l sa se usuce, apoi aplica pe el un strat de grund.

Daca vrei sa vopsesti mobilierul din lemn intr-o nuanta inchisa, foloseste o baza gri. In cazul in care utilizezi o nuanta deschisa, foloseste o baza alba. Imprastie vopseaua cu o perie moale sau cu un trafalet si asigura-te ca miscarile le realizezi in aceeasi directie, in linie dreapta si cat mai uniform.

3. Vopsirea mobilierului din plastic

Primul lucru pe care trebuie sa il faci inainte de a vopsi mobilierul din plastic este sa il cureti foarte bine, apoi sa il lasi sa se usuce.

Chiar daca suna ciudat, cel mai indicat ar fi sa slefuiesti mobilerul din plastic inainte de a-l vopsi. Astfel, vopseaua va adera mai usor si mobilerul va capata un aspect uniform.

Sursa foto: imujer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea