Amenajarea casei

#sarbatori iarna #musafiri #organizare casa #casa craciun #musafiri sarbatori

Trucuri care te ajuta sa iti organizezi eficient casa pentru musafirii de sarbatori

Sarbatorile sunt aproape, iar dormitorul tau de oaspeti este propabil deja ocupat. Grupurile mair de oameni sunt una dintre cele mai grele misiuni pe care le poti avea, deoarece organizarea si multumirea tuturor este destul de dificila. Iata cateva idei care te pot ajuta insa sa fii proactiva si foarte bine organizat in ceea ce priveste spatiul din casa, pentru a fi o gazda cat mai buna in perioada sarbatorilor:

1. Doteaza baia cu produse igienice de hotel

Daca vrei ca musafirii tai sa se simta ca intr-o adevarata vacanta atunci cand stau la tine, umple baie cu mini produse de ingrijre, precum sampoane si crema hidratanta, pentru ca acestia sa se simta exact ca la un hotel de patru stele. De asemenea, acestea te vor ajuta sa economisesti si propriile tale produse.

2. Ia masuri de precautie

Chiar daca tu nu ai copii, cu siguranta musafirii tai sunt parinti, asadar ar fi o idee buna sa iti cateva masuri de siguranta in acest sens si sa pui la distanta de ei toate lucrurile fragile si cea mai mare atentie ar trebui sa o acorzi bucatariei, deoarece aici exista mai multe pericole pentru cei mici.

3. Pregateste intrarea in casa

Tu folosesti probabil garajul pentru a-ti feri masina de zapada. Musafirii tai insa vor parca cel mai probabil in strada, asa ca ar fi bine sa verifici luminile din curte si pune la indemana si o lopata, in cazul in care ninge sau ingheata peste noapte.

4. Pune la vedere un cos de pantofi

Acest lucru te va ajuta mai mult pe tine decat pe musafirii tai, insa este foarte indicat sa asezi in fata usii un cos pentru pantofi. Aceasta tactica te va ajuta sa previi murdaria, iar invitatii tai sa nu faca ravagii pe covoare si pe podelele din lemn masiv. In cazul in care nu ai insa la dispozitie astfel de cosuri, arunca macar cateva presuri pe care musafirii tai sa se stearga inainte de a-ti explora casa.

5. Verifica prizele

Toata lumea are in prezent foarte multe gadgeturi. Un telefon si un laptop sunt nelipsite in general unei persoane care pleaca intr-o calatorie, asadar, pentru a-i multumi pe toti musafirii tai ai grija ca toate prizele din casa ta sa functioneze.

Sursa foto: brightnest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului