Amenajarea casei

#design interior #design interior 2013 #stiluri design 2013

Trenduri in designul de interior in 2013

Chiar daca mai avem cateva luni din acest an, la targurile de specialite deja s-au lansat trendurile pentru anul 2013. Sticla, oglinda, metalul sau modelele botanice sunt la mare cautare in anul 2013. Aduc locuintei tale mai multa viata si culoare, dar si un aer retro, plin de caldura si confort.

Iata cateva dintre trendurile anului 2013:


Trend: Modele botanice retro


Modelele florale si botanice inspirate din designul interior al anilor '50 au fost extrem de populare acum cativa ani, insa este un trend care refuza sa dispara. Astfel, si in anul 2013, acest trend isi anunta prezenta in locuintele noastre. De la tapet, pana la cuverturi si perne, modele botanice se regasesc intr-o serie de decoratiuni pentru locuinta.

De exemplu, pentru a invesele atmosfera sufrageriei tale, poti folosi modelele florale si botanice. Foloseste-le pentru draperii, perne si cuverturi. De asemenea, poti adauga si vaze pictate manual si diverse alte accesorii.


Trend: Grupuri de oglinzi


Pentru un aspect nostalgic si romantic, poti decora locuinta cu grupuri mici de oglizi. Cele mai recomandate sunt cele inramate. Alege rame unice, din metal sau lemn, cu modele interesante. De asemenea, la moda sunt si oglinzile inramate in piele. Aceste oglinzi sunt ideale pentru un dormitor romantic, pentru femei. De asemenea, oglinzile inramate sunt ideale si pentru holuri sau sufragerii.


Trend: Aspect forestier


Suprafetele simple si brute din lemn se regasesc de asemenea printre trendurile anului 2013. Alege obiecte de mobilier din stejar, fag sau mesteacan. De asemenea, indicate sunt si alte tipuri de lemne pale, curate si nelacuite, cu un aspect cat mai natural. Poti alege si obiecte de mobilier mai burte, in culori inchise.

Pentru a recreea atmosfera relaxanta a unei paduri, alege accesorii din lemn, cu motive de frunze. Acest trend este ideal in special pentru amenajarea de toamna a locuintei. De asemenea, poti alege accesorii naturale precum suporturile pentru lumanari, ciuperci ornamentale sau mobilier rustic.


Trend: Obiecte din alama


In anul 2013, in trend sunt si decoratiunile din alama si cupru. Ofera un aspect cald si elegant. Accesoriile din alama sunt ideale pentru suporturile de lumanari. De asemenea, din alama poti gasi accesorii si decoratiuni precum lampi si vaze.


Trend: Marmura


Obiectele realizate din marmura sunt foarte elegante si confera locuintei mult stil. Din pacate, marmura este un material foarte scump, astfel ca trebuie sa dispui de un buget consistent pentru a decora casa cu astfel de obiecte. Pentru un aspect stilat, poti cumpara tapet care imita marmura si sa il aplici pe un singur perete al unei incaperi.


Trend: Sticla taiata


Sticla, sub orice forma, este ideala pentru decorarea locuintei. Ofera un aspect retro locuintei si reprezinta si materialul ideal pentru numeroase obiecte de decor si accesorii. Pentru a moderniza aspectul locuintei tale, alege suporturi pentru lumanari din sticla simpla sau colorata. O combinatie interesanta este cea dintre sticla si metal.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea