Amenajarea casei

#culori #vesela #revelion #ceas #modificare #decor casa

Transforma decorul de Craciun intr-unul pentru Anul Nou

Dupa ce ai gandit decorul casei pana in cele mai mici detalii pentru Craciun, parca nu te lasa inima sa renunti la el inainte de incheierea sarbatorilor. Mici schimbari te vor ajuta sa ai o locuinta decorata spectaculos de Anul Nou. Iata ce sfaturi iti ofera specialistii.

Inlocuieste paleta cromatica

Rosul si verdele sunt culorile specifice Craciunului, insa de Revelion este recomandat sa optezi pentru decoratiuni in nuante opulente, nobile, stralucitoare. Auriul si argintiul sunt cele mai potrivite nuante pentru decorarea casei de Anul Nou. Poti pastra o parte dintre decoratiunile de la Craciun, dar specialistii te indeamna sa adaugi si decoratiuni cu aspect metalizat.


Asaza un ceas pe masa

Ceasul este un element specific decorului de Revelion, intrucat "numara" minutele care au mai ramas pana la intrarea in Noul An. Specialistii iti recomanda sa asezi pe masa festiva un ceas decorativ, in nuante aurii sau argintii, sau orice alt ornament care sugereaza trecerea timpului.


Foloseste tacamuri sau vesela aurie

Daca de Craciun ti-ai surprins invitatii cu tacamuri argintii si vesela alba, de Anul Nou este momentul sa scoti din cutie vesela si tacamurile cu detalii aurii. Decorarea mesei festive trebuie sa sugereze bogatie si eleganta, in ton cu momentul special al noptii de Anul Nou.

Decoreaza casa cu lumanari care au detalii argintii

Lumanarile decorative nu costa foarte mult, dar creeaza un impact vizual extraordinar, mai ales daca sunt asezate in locuri vizibile. Inlocuieste lumanarile rosii sau mov pe care le-ai folosit in decorul casei de Craciun, cu lumanari albe, care au detalii argintii. Daca nu esti dispusa sa le inlocuiesti, poti decora lumanarile de la Craciun cu panglici stralucitoare.

Foloseste coronite stralucitoare pentru decor

Coronitele din crengute impletite de brad, pe care le-ai folosit-o pentru decorarea casei de Craciun, ar trebui sa fie inlocuite cu coronite din crengute artificiale, suflate cu vopsea aurie. Globurile rosii ar trebui inlocuite cu globuri aurii sau argintii, pentru a crea o atmosfera specifica Anului Nou.

Alege combinatia de negru cu auriu

Negrul, combinat cu auriu, creeaza un decor splendid pentru Anul Nou. Specialistii iti recomanda sa inlocuiesti fata de masa alba sau verde cu detalii rosii, pe care ai folosit-o de Craciun, cu o fata de masa neagra. Daca nu gasesti o astfel de fata de masa, poti folosi un material negru fin pentru a acoperi piesa de mobilier.



Sursa foto: activerain.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare