Amenajarea casei

#sezonul rece #amenajare casa #decoratiuni vintage #amenajare casa iarna

Transforma decorul casei in 7 pasi pentru sezonul rece

Pe masura ce zilele devin mai scurte si temperaturile scad, atmosfera din casa ta se schimba. Lumina naturala nu mai este la fel de puternica, iar curentii de aer cald au disparut odata cu sfarsitul verii. Adu culorile calde ale toamnei in casa ta. Afla cum sa transformi decorul casei in 7 pasi simpli, pentru sezonul rece.

1 Biblioteca de toamna

Rafturile bibliotecii sunt ideale pentru un decor de toamna. Cartile etalate impreuna cu frunze uscate de toamna si dovleci mici realizeaza un decor deosebit. Daca nu vrei sa insiri pur si simplu frunzele de toamna pe rafturi, foloseste o rama si aseaza in ea o astfel de frunza. Pune tabloul in fundul bibliotecii.

2 Mizeaza pe combinatia de alb-portocaliu

Pe un fundal alb, culoarea portocalie a toamnei iese mai mult in evidenta. Aduna un buchet de frunze mari, uscate si aseaza-le intr-o vaza alba. Aduna cativa dovleci mici, portocalii si aseaza-i pe rafturi sau pe o noptiera alba.

3 Foloseste decoratiunile vintage

Daca ai prin casa fructiere sau ceasuri antice, rame foto vechi sau alte decoratiuni de pe vremuri, este timpul sa le stergi de praf si sa le folosesti in designul casei tale. Pe o servanta, de exemplu, poti insira o oglinda veche, bostani, castroane cu flori uscate si conuri de brad, un ceas mostenit de la bunici, o carte de la anticariat etc.

Daca nu ai decoratiuni vintage in casa, poti folosi niste nasturi vechi si mari sau pernite de ace dispuse strategic, la vedere. Nasturii pot fi pusi in valoare in borcane de sticla transparenta, legate cu o bucata de material si prinse cu ata groasa.

4 Amenajeaza un colt pentru lectura

Una dintre placerile favorite ale toamnei este cuibarirea intr-un colt si citirea unei carti. Foloseste un fotoliu, recamier, taburete sau o bancuta pentru a amenaja un colt pentru lectura. Adauga perne in culorile toamnei si un lampadar de podea.

5 Foloseste textilele pentru a schimba decorul

O modalitate de a transforma decorul casei tale intr-unul cu tematica de toamna este sa folosesti textilele. Exista cuverturi cu fata dubla, care pot fi folosite in functie de sezon. Scoate fetele de perna si inlocuieste-le cu altele cu imprimeuri de toamna. Lasa sa atarne pe bratul unui fotoliu sau pe pat o patura groasa, portocalie. Paturile calduroase sunt acum unele dintre cele mai bune accesorii. Schimba draperiile de vara cu unele pentru sezonul rece.

6 Decoreaza cu vegetale uscate

Casa ta poate capata un aspect tomnatic cu ajutorul plantelor uscate. Clopotele de sticla sau vazele in care tineai nisip si scoici pot acum sa gazduiasca o mana de frunze uscate, conuri de brad, nuci, petale sau ramuri uscate. Culege din gradina flori de toamna, fa buchete si apoi usuca-le.

Prinde-le cu o bucata de material textil si atarna-le de galerie, in fata ferestrei. Un alt loc in care poti suspenda un buchet de flori uscate este usa de la intrare.

7 Decoreaza cu tablouri

Tablourile cu tema tomnatica trebuie sa fie unele de atmosfera sau sa vorbeasca despre trecut. Opteaza pentru tablouri cu peisaje naturale de toamna, tablouri cu natura moarta sau alege ceva inventiv. De exemplu, poti crea propriul tau tablou dintr-un colaj de fotografii ale cuiva drag din familie, fiecare fotografie reprezentand acea persoana la o anumita varsta.

Sursa foto: trendzona.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare