Amenajarea casei

#renovare garsoniera #garsoniera

Tot ce trebuie sa stii inainte de a renova o garsoniera

Ti-ai cumparat de curand o garsoniera in care abia astepti sa te poti muta, nu inainte de a o renova? Ai investit intr-un apartament cu o singura camera pe care te pregatesti sa il inchiriezi? Ori vrei pur si simplu sa reimprospatezi aspectul micutei tale garsoniere in care locuiesti deja de ceva timp? Oricare ar fi motivatia ta, ai ajuns unde trebuia, pentru ca din randurile ce urmeaza vei afla cele mai tari ponturi de amenajare a unei garsoniere prin sfaturi de la specialisti in design interior pe care le-am adunat pentru tine. Iata ce trebuie sa stii!

 

Incepe prin a cumpara cele mai ieftine lucruri de care ai nevoie

Si nu vorbim de cele de o calitate indoielnica, ci efectiv cele care te vor costa cel mai putin. De exemplu, pune in capul listei de cumparaturi varul sau vopseaua cu care ti-ai propus sa renovezi garsoniera. Cere si parerea unui zugrav, chiar daca ti-ai propus sa aplici singur culoarea pe pereti, pentru a sti care este cantitatea de care ai nevoie. In acest fel, nu vei ramane la final cu jumatate de galeata de var pe care va trebui sa o arunci sau sa o depozitezi pe balcon.

Nu uita ca pentru varuit vei avea nevoie si de trafaleti, pensule mici, banda adeziva de hartie, care te va ajuta sa nu patezi locurile in care nu vrei ca vopseaua sa ajunga, dar si folii din nylon, pe care va trebui sa le intinzi pe podea si pe mobilier.

Ia in considerare Regula celor 5 ani

Expertii in renovari interioare spun ca daca ti-ai propus sa locuiesti in garsoniera pe care tocmai te pregatesti sa o renovezi cel putin pentru urmatorii cinci ani, nu ar trebui sa iei in considerare niciun trend sau vreun design anume. In schimb, organizeaza totul dupa bunul plac.

Daca, insa, ai in plan sa te muti in urmatoarea perioada, nu investi sume mari in renovare. Urmatorii chiriasi vor vrea sa modeleze totul in functie de nevoile lor, asa ca e posibil ca o cheltuiala uriasa pe care o faci acum sa nu mai valoreze nimic imediat ce ai plecat din locuinta. Orienteaza-te, asadar, catre finisajele accesibile ca pret si pentru mobilierul de calitate, dar nu foarte scump.

Investeste in obiecte electrocasnice

Daca masina de spalat nu mai da randament sau a prins un miros ciudat, poate ca, odata cu renovarea garsonierei, ar trebui sa o inlocuiesti. Daca spatiul iti permite, poate cumperi acum si uscatorul de rufe pe care ti-l doreai de atata timp, ca sa poti lasa balconul liber si, de ce nu, sa te bucuri astfel de un spatiu in plus pentru relaxare.

Nici o hota noua nu ar fi de ignorat, cum nici un aparat de aer conditionat nou nu ar trebui sa lipseasca de pe lista de cumparaturi, daca acest lucru este necesar. Toate aceste aparate electrocasnice te vor ajuta sa inchiriezi apartamentul la un pret mai bun, in cazul in care ti-ai propus sa il instrainezi, sau te vor ajuta sa iti cresti calitatea vietii, daca ai decis sa locuiesti in garsoniera care sta sa fie renovata.

Nu uita de mobilier

Pastreaza doar articolele de mobilier cu adevarat utile si nu si pe cele de care nu te indurai sa scapi doar pentru ca aveau o valoare sentimentala. Spatiul dintr-o garsoniera este unul destul de limitat, asa ca o idee excelenta pentru tine ar fi sa investesti in mobilier multifunctional, cum ar putea fi o canapea extensibila, care noaptea se poate transforma in pat. Nu uita sa cumperi si un set de scaune rabatabile sau fotolii de tip puf pentru serile in care ii vei avea invitati pe prietenii tai.

Succes la renovarea garsonierei!

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/apartament-arhitectura-aspect-camera-1571468/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare