Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie #produse de curatenie

Top produse de curatat in casa cand ai copii

Cand ai copii, curatenia nu este doar o sarcina casnica, dar si o responsabilitate privind siguranta celor mici. Pentru ca acestia sa fie feriti de substante toxice, poti folosi anumite produse de curatat care asigura dezinfectarea suprafetelor, fara sa lase urme periculoase pentru prichindei pe suprafete sau in aer.

Iata top 6 produse de curatat in casa cand ai copii:


1 Masina de spalat rufe


Curata in masina de spalat rufe materialele textile din camera copilului, folosind un detergent bun. Verifica pe materiale temperatura indicata pentru spalare si clateste bine lucrurile. Inclusiv jucariile de plus ale celor mici se pot spala astfel.


2 Solutiile de curatat facute in casa


Foloseste ingrediente naturale pentru a pregati solutii de curatat lipsite de riscuri. Dezinfecteaza cu spirt obiecte precum telecomanda, manerul usii, jucariile de plastic.

Fa o solutie din bicarbonat de sodiu si otet pentru diverse suprafete. Alte solutii le poti face cu apa, sare, suc de lamaie etc. Zeama de lamaie, de exemplu, este un degresant natural foarte eficient. O solutie simpla din apa si otet te ajuta sa cureti si dezinfectezi suprafetele fara sa folosesti substante chimice. Curata si dezinfecteaza baia cu o solutie din otet, suc de lamaie si bicarbonat.

Dezinfecteaza blatul din bucatarie cu o solutie din amoniac si apa oxigenata. Indeparteaza urmele de mancare arsa cazute pe aragaz printr-o solutie naturala din ulei si sare. Spala ferestrele cu o solutie din alcool, amoniac si apa calduta. Nu uita, apoi, sa limpezesti sticla.


3 Dispozitiv de curatat cu aburi


Unul dintre cele mai sigure produse de curatat cand ai copii este aparatul de curatare cu abur. Folosind doar apa, cu presiunea aburului fierbinte poti elimina urmele de mucegai, grasime, petele si murdaria de pe suprafete. Totodata, aburul fierbinte dezinfecteaza suprafetele, lasandu-le curate, fara urme de chimicale.

Exista pe piata diverse astfel de dispozitive, cu o paleta larga de preturi, in functie de nevoi si posibilitati.


4 Solutii naturale de curatat


O alta posibilitate este sa folosesti solutii naturale de curatat, cumparate din comert. Este vorba despre produse de igienizare bio (special concepute pentru zone precum bucataria, baia) si solutii de curatare cu utilizare generala. Acestea se gasesc in magazine de specialitate si chiar pe internet.


5 Lavete de unica folosinta

 

Una dintre modalitatile prin care germenii sunt dusi dintr-un loc in altul o reprezinta refolosirea unor produse de curatat, fara ca acestea sa fi fost spalate dupa fiecare utilizare. Daca nu ai timp pentru asa ceva, foloseste lavete de unica folosinta. Este bine ca acestea sa fie absorbante, pentru a sterge toate resturile de substante de curatat de pe suprafete.


6 Aspirator


Foloseste un aspirator cu putere mare de absorbtie si cu un filtru de calitate, pentru a evita alergiile. Poti opta pentru un aspirator uscat sau pentru unul cu apa. Dupa ce suprafetele sunt bine curatate de praf, poti sa le stergi cu o carpa inmuiata intr-o solutie din apa si otet.

Sursa foto: tqn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului