Amenajarea casei

#lemn #sticla #beton #amenajare bucatarie #blaturi

Cele mai indicate materiale pentru blaturile de bucatarie

Esti in plin proces de reamenajare a bucatariei si iti doresti ca blaturile tale sa aiba personalitate, sa fie functionale si usor de intretinut? Noutatile din industrie scot in prim-plan cateva materiale populare pentru blaturile de bucatarie perfecte locuintelor moderne. Alege-l pe cel care se potriveste cel mai bine planurilor tale!

Iata care sunt cele mai cautate materiale pentru blaturile de bucatarie la inceputul anului 2013!

1 Otel inoxidabil

Otetul inoxidabil este un material care transforma radical orice bucatarie si ii confera un aspect modern si curat. Este usor de combinat cu orice schema de culori pe care o folosesti. In plus, otelul inoxidabil este unul dintre materialele care se curata si intretine cel mai usor, dar si care previne depunerile de bacterii.


2 Sticla

Pe langa aspectul elegant si curat, blaturile din sticla au numeroase beneficii. In primul rand, sticla poate fi taiata in orice forma si vopsita in orice culoare. Chiar daca reprezinta o optiune mai costisitoare, sticla este un trend extrem de popular in amenajarea bucatariilor. Blaturile din sticla sunt usor de curatat, sunt rezistente la pete si sunt extrem de igienice. Pentru a te asigura ca va rezista in timp, alege blaturi din sticla mai groase de 3 centimetri, care sa garanteze o buna reactie in fata traumelor.

3 Beton

Blaturile din beton devin rapid centrul de atentie al oricarei bucatarii. Sunt usor de personalizat si pot fi vopsite in aproape orice culoare. In plus, betonul este usor de combinat cu alte materiale, precum sticla, ceramica, marmura sau gresie. Betonul este si un material eficient din punct de vedere termic: capteaza caldura emisa de cuptoare si aragaze si o elibereaza mai tarziu, atunci cand temperatura din bucatarie scade.

4 Lemn

Daca vrei sa obtii o ambianta calda si placuta in bucataria ta, lemnul este cel mai potrivit material. Blaturile din lemn sunt functionale, decorative si luxoase, in functie de tipul de lemn folosit. In plus, blaturile din lemn sunt foarte utile, rezista la temperaturi mari, insa nu sunt la fel de usor de curatat si intretinut (de regula, se deterioreaza din pricina apei).


5 Ceramica

Ceramica este o alegere potrivita daca nu vrei sa investesti foarte mult, gratie pretului sau scazut. Blaturile din ceramica sunt usor de intretinut, pot fi combinate cu alte culori si materiale. Daca alegi placi de ceramica in culori vii, vei obtine o bucatarie vesela si primitoare.




Sursa foto: //www.singerreo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea