Amenajarea casei

#secrete organizare birou #organizare birou #birou

Top 8 secrete pentru a organiza perfect biroul tau

Pastrarea spatiului de lucru curat si organizat, poate avea un efect profund asupra productivitatii si a concentrarii. S-ar putea sa fiti surprinsi de cat creste gradul vostru de eficientivitate, dupa ce ati reusit sa va organizati biroul. Tot ce ai nevoie este de un pic de timp si multa determinare pentru a scapa de lucrurile nefolositoare si care ocupa spatiu inutil.

 

Daca aveti multa aparatura pe birou, incercati sa mascati cablurile cu ajutorul unor organizatoare de cabluri. Inca un sfat ar fi sa va achizitionati un mouse wireless. In ultima vreme au aparut o multitudine de tipuri de mouse-uri, asa ca veti avea de unde sa alegeti. Un astfel de mouse va ofera o mobilitate mai buna atunci cand lucrati, fara sa fiti limitati la o anumita lungime de cablu.

Iata pasii pe care sa ii urmezi pentru a avea un spatiu de lucru cat mai organizat:

1. Reorganizeaza biroul de la zero. Scoateti tot ce aveti in sertare si depozitati-le pe o masa pentru a le sorta mai tarziu. Odata ce ati indepartat “sursa dezordinii” veti putea gandi o reorganizare a biroului.

2. Curata biroul atat in interior cat si in exterior. Curata biroul de praf cu ajutorul unor carpe moi si spray-uri de lustruit.

3. Arunca obiectele vechi si inutile. Fiti hotarati si scapati de cat mai multe articole inutile. De cele mai multe ori, oamenii dezvolta un atasament fata de lucruri pe care nu le folosesc.

4. Actualizati spatiul de lucru. Arunca o privire si identifica lucrurile care nu isi mai gasesc locul in peisaj. Cateva dintre aceste lucruri pot fi: calendare vechi, fotografii vechi etc. Arunca-le sau pune-le intr-o cutie de depozitare. Toate lucrurile de pe biroul tau trebuie sa fie noi si gata de utilizare. E ok sa ai lucruri cu valoare sentimentala. Daca ai o poza mai veche, cadou sau memento pe care vrei sa le pastrati, ascundeti acel ceva intr-o cutie si pastrati biroul liber.

5. Fa-ti un nou stoc de produse de birotica.

6. Pastreaza lucrurile esentiale pentru munca ta, mereu la indemana.

7. Foloseste o tava speciala pentru a-ti pastra toate documentele importante. Pentru a facilita sortarea documentelor de hartie, investeste intr-o astfel de tava. Acestea sunt containere de mica adancime, pe mai multe niveluir care va permit sa desemnati fiecare nivel pentru documene de intrare sau iesire.

8. Incearca sa faci curatenie regulat pentru a-ti pastra spatiul de lucru in ordine tot timpul.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea