Amenajarea casei

#dormitor #casa #decorare #amenajarea casei

Top 6 greseli in decorarea dormitorului

Modul in care este decorat dormitorul este foarte important. Este bine ca aceasta camera sa inspire relaxare, siguranta dar si pasiune, intrucat aici iti petreci timpul alaturi de persoana iubita. Invata cum poti sa iti transformi dormitorul intr-un adevarat sanctuar evitand cele mai comune greseli de amenjare:


Greseala nr. 1: Lipsa de intimitate


Dormitorul este un spatiu intim in care incerci sa te relaxezi si sa-ti „reincarci bateriile” dupa o zi obositoare.

De aceea, este bine sa incerci sa creezi un spatiu cat mai intim si sa excluzi orice sursa de zgomot, lumina etc. care sa-ti distraga atentia.

Draperiile si jaluzelele vor crea o atmosfera intima si vei putea sa dormi la fel de confortabil si in timpul zilei, nu doar seara.


Greseala nr. 2: Prea multa lumina


Una dintre cele mai frecvente greseli de amenajare a dormitorului este iluminarea nepotrivita. Evita becurile puternice, deranjate si opteaza pentru unele care emit o lumina apropiata de cea naturala.

De asemenea, opteaza pentru draperii mate, care sa te ajute sa creezi o atmosfera intima, romantica dar si pentru veioze si lumanarele, care sa transmite semnale pline de sexualitate iubitului tau.


Greseala nr. 3: Exces de culoare


Dormitorul nu este camera indicata pentru a crea un design indraznet, in culori aprinse .

Culorile au un rol important si ne influenteaza starea de spirit astfel ca este bine sa optezi pentru nuante calde sau neutre.

Chiar daca este o culoare pasionala, specialistii recomanda evitarea folosirii in exces a rosului in dormitor pentru ca poate induce o stare de nervozitate.


Greseala nr. 4: Pozitionarea gresita a patului


Este adevarat ca daca pozitionezi un pat langa perete ai mai mult spatiu insa nu este confortabil sa sari tot timpul peste partenerul tau atunci cand vrei sa te dai jos din pat.

Atunci cand amplasezi patul in dormitor este bine sa lasi un spatiu de minim 60 cm fata de perete, pentru a te putea misca in voie in jurul sau.

De asemenea, pentru a evita disconfortul care poate aparea in momentul in care vrei sa deschizi geamul, evita sa amplasezi patul in zona ferestrei.


Citeste mai multe despre:


Greseala nr. 5: Lipsa de spatiu


Evita aglomerarile inutile renuntand la piesele de mobilier care nu iti sunt neaparat necesare. Spre exemplu, daca ai deja un dressing in alta camera, poti renunta complet la dulap astfel ca vei avea mai mult spatiu.

De asemena, incearca sa creezi un echilibru atunci cand pozitionezi mobila astfel incat sa nu existe excese.

Daca ti-ai asezat patul de-a lungul unui perete, nu mai aseza langa el alte piese de mobilier dulapuri, noptiere, scaune, fotolii etc, ci amplaseaza-le de-a lungul peretilor ramasi liberi.


Greseala nr. 6: Prezenta electronicelor


Specialistii recomanda evitarea amplasarii televizorului si computerului in dormitor.

Este bine ca televizorul sa fie asezat in sufragerie sau in camerele in care iti petreci timpul alaturi de membri familiei, nu in dormitor, unde te odihnesti. In plus, uitatul la televizor inainte de a adormi poate sa duca la aparitia insomniilor.

La fel ca in cazul televizorului, este bine ca un computer sa nu stea in camera in care dormi. Lasa la o parte stresul si grijile de la serviciu mutandu-ti computerul intr-o alta incapere a locuintei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea