Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #podele casa # pardoseala casa

Tipuri de podele pentru locuinta ta

Podelele si pardoselele din locuinta ta definesc cel mai bine limitele incaperilor. Atunci cand alegi podelele trebuie sa fii constient de impactul pe care il va avea asupra locuintei tale si a celor care iti vor trece pragul.

Chiar daca unele persoane nu acorda atentia cuvenita acestui aspect al interiorului casei, podelele sunt extrem de importante. O podea trebuie sa fie rezistenta, sa sustina mobilierul si zgarieturile si sa fie compatibila cu zonele de trafic mai mare.

Astfel, tinand cont de numeroasele aspecte si calitati pe care o podea trebuie sa le posede, pentru multi proprietati de case, alegerea lor pare o sarcina dificila.

Astfel, atunci cand alegi podelele pentru casa ta, este indicat sa te documentezi si chiar sa vizitezi un magazin specializat. In acest fel vei putea vedea "pe viu" optiunile pe care le ai si poti discuta cu personal calificat, care sa iti dea mai mutle detalii si sfaturi.

Iata care sunt variantele de podea pentru locuinta ta:

Podea din parchet masiv. Podelele din lemn de esenta tare sunt ideale pentru locuintele mari si spatioase si ofera un plus de eleganta. Acest tip de podea este folosit de zeci de ani datorita calitatilor sale evidente. Are un aspect elegant si frumos si este foarte rezistent. Dezavantajul major este pretul ridicat. Atat placile de lemn in sine, cat si instalarea lor necesita un buget mare. De asmenea, acest tip de podea necesita si o ingrijire aparte.

Podea din parchet laminat. Parchetul laminat esteo varianta ieftine si confortabila la parchetul din lemn de esenta tare. Daca iti doresti pentru locuinta ta un aspect asemanator cu lemnul de esenta tare, parchetul laminat este cea mai buna solutie. Este usor de instalat, se gaseste intr-o varietate de forme, culori si texturi. De asemenea, este si mai usor de intretinut si curatat.

Podea din pluta. Un tip de podea extrem de convenabil ca pret este cel din parchet din pluta. Pluta este un material natural, rezistent la trafic mare si la incendii. Este usor de intretinut, prietenos cu mediul si are un aspect atragator. Se gaseste intr-o varietate de culori si texturi, din care sa alegi pentru toate camerele locuintei tale.

Podea din vinil. Podeaua din vinil este o alta alternativa ieftina la parchetul din lemn de esenta tare. Este mai potrivita pentru bai si bucatarie, spatii in care umezeala este mai mare. In plus, vinilul este ieftin, usor de intretinut si de combinat cu aspectul intregii locuinte.

Podea din bambus. Bambusul este cu adevarat un material ecologic, prietenos cu mediul, ideal pentru locuinta ta. Este foarte rezistent, are un aspect elegant si o textura matasoasa.

Podea din linoleum. Linoleumul este un veteran al materialelor pentru podele. Are un aspect elegant, este ieftin si realizat din ingrediente naturale, precum uleiul de in sau iuta.

Podea din beton. Podelele din beton sunt ideale pentru persoanele care isi doresc o locuinta in care imaginatia sa prinda aripi. Betonul poate fi vopsit dupa plac, este un material versatil si extrem de rezistent. De asemenea, este si foarte usor de intretinut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului