Amenajarea casei

#mobilier gradina #terasa #mobilier ratan #mobilier terasa #mobilier zambila de apa

Tipuri de mobilier pentru terasa si gradina

Terasa si gradina casei devin doua spatii importante pe timp de vara. Zone in care te poti relaxa dupa o zi de munca, terasa si gradina au nevoie de piese de mobilier adecvate, rezistente la intemperii. Descopera, in continuare, tipuri de mobilier pentru terasa si gradina, confectionate de materiale naturale!
 

Mobilier de gradina din ratan


Ratanul este unul dintre cele mai populare materiale pentru mobilierul de terasa si gradina. Apreciat pentru rezistenta si stabilitatea sa, dar si pentru aspectul placut, natural, mobilerul din ratan este popular si datorita varietatii de modele si culori in care este disponibil.

Majoritatea tipurilor de mobilier din ratan sunt realizate din impletituri speciale, care pot lua forma unor fotolii, mese, scaune, paturi, comode ori canapele si care pot fi incluse cu usurinta in spatiul unei terase sau al unei gradini de vara.

Pentru a rezista un timp indelungat, mobilierul de gradina din ratan trebuie ingrijit in mod corespunzator. Curata frecvent suprafata pieselor de mobilier din ratan si asigura-te ca nu le expui actiunii ploilor.
 

Mobilier de gradina din zambila de apa


Mobilier de inspiratie asiatica, cel confectionat din zambila de apa este rezistent, dar totodata flexibil. Zambila de apa este un material folosit adesea in cultura asiatica la confectionarea mobilierului si nu numai. Aceasta a patruns pe piata din Romania in ultimii ani si a devenit din ce in ce mai utilizata datorita proprietatilor sale care imbina aspectul placut cu rezistenta sporita.

Zambila de apa poate sta la baza celor mai diverse piese de mobilier, acoperind intreaga gama necesara amenajarii unei gradini de vara sau a terasei. Mobilierul poate pastra culoarea naturala a zambilei de apa sau poate fi vopsit, in functie de preferintele clientilor.

Mobilierul de gradina din zambila de apa nu trebuie expus la umiditate in exces. De asemenea, curatarea acestuia se face numai cu solutii de tipul amestecului de apa si sapun - solventii din comert ar trebui evitati.
 

Mobilier de gradina din lemn tropical


Mobilierul de gradina si terasa din lemn tropical poate reprezenta o alta alegere inspirata pentru spatiul din jurul casei. Piesele de mobilier de acest tip includ, de regula, lemn de tek, iroko sau courbabil.

Lemnul tropical este foarte rezistent, fapt care iti va permite sa pastrezi mobilierul de terasa sau gradina de acest tip in exteriorul casei intregul an. Face fata cu brio umiditatii si nu trebuie curatat decat o data pe an, in perioada primaverii, cu o solutie pe baza de apa si sapun. Lemnul tropical poate fi tratat sau vopsit pentru a capata culoarea dorita.
 

Mobilier de gradina din bambus


Bambusul este un material folosit extensiv la fabricarea mobilierului de terasa si gradina. Pe langa aspectul placut, bambusul confera pieselor de mobilier si o rezistenta sporita, chiar si de cateva zeci de ani. In plus, nu se degradeaza in urma expunerii la umiditate si variatii de temperatura. Piesele de mobilier din bambus sunt disponibile intr-o varietate de modele si culori, cat si in combinatii cu alte tipuri de lemn.

Intretinerea mobilierului de gradina din bambus nu este dificila, fiind necesara doar curatarea periodica. Se sterge de praf cu o carpa moale si, o data la cateva luni, se igienizeaza cu o solutie de apa si sapun.

Foto : bestgardendesign.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea